3 de jul. 2018

Ferrata dels Estrets (de les Etroits), Devoluy

Continuo pels Alps, ara voltant pels Prealps francesos. Arribat al massís de Devoluy, situat entre els Ecrins i el Vercors, per omplir una tarda vaig anar fins una curiosa ferrata que circula de forma gairebé horitzontal pel fons d'un engorjat.

Amb una aproximació nula, just sortir del cotxe ja et trobes un descens prou vertical.
Després els típics trams amb graons i alguna escala. És el què anomenen la traversee des Beaumes, la primera part més fàcil i amb una escapatòria al final..
De fet hi ha trams tan senzills que no entenc perquè els equipen...

Després la ferrata entra a la part estreta de l'engorjat, un tram més esportiu i molt més bonic. Com a engorjat, el lloc és espectacular.
Aquesta segona part és fosca i molt estreta, tant que en alguns punts pots passar a l'altre costa, per on discorre una variant actualment tancada i abandonada.

El recorregut és interessant i amb trams verticals, també amb algun pont penjat i alguna passera, sempre a l'ombra i gairebé a les fosques!
Tot plegat amb menys de 50 m de desnivell.... Al final se surt a la carretera, prop de Saint Etienne en Devoluy, on el sol et fot una bona patacada.

El retorn es fa per la carretera que et retorna a l'aparcament.

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Avorrit havies d'estar Joan !

Gatsaule ha dit...

Bé, quan estàs sol les ferrates no són mala opció.... I més aquesta que em va anar bé per aprofitar la tarda del dia d'arribada!