6 de jul. 2018

Pic de Bure, des de Superdevoluy

El pic de Bure és una muntanya destacada del Devoluy, amb una paret est força impressionant de 600 m de desnivell per on hi transcorre una terrorífica via Desmaison, de 23 llargs i fins a 6a+ obligat, més o menys pel perfil de la foto.

Però jo pujaré al cim pel vessant oposat,molt més còmode...

Surto de l'estció d'esquí per un camí que abandono aviat per pujar pel mig del bosc, amb la intenció de fer un recorregut circular.
Després d'un primer tram sense camí, arribo a la ruta marcada com a GRP, que entra dins del circ oriental del pic i puja a la carena fent una bonica diagonal d'esquerra a dreta, entre neu i herba.

I a dalt, a part d'una immensa esplanada calcària, hi trobo un els observatoris astrofísics més importants del món. Està especialitzat en escoltar le emissions que arriben de l'espai exterior, amb les antenes girades sempre en sentit oposat a sol, pr evitar-ne les interferències. Són 6 antenes que es van movent de tant en tant...
Segueixo en direcció oposada, cap a sud, travessant el què diuen que és el desert més gran de França, fins arribar amb gran comoditat al cim.

Davant, apareix tot el massís dels Ecrins.
Un cim ben situat, amb una bona vista i una taula panoràmica, d'aquelles d'abans.
La tornada la faig passant per les antenes i seguint fins la punta de la carena, Allà hi ha l'anomenat pas de la finestra, amb un estètic pont de roca que el presideix. Un pas que es desfà, però amb unes cordes fixes que faciliten el camí.

Després baixo per les pistes d'esquí fins un coll on canvio de vessant i, per un camí molt agradable entre prats florits, torno al punt inicial.

A sota podeu veure el recorregut, i trobareu el track al Wikiloc.