29 de juny 2018

Jungfrau

L'endemà diumenge sortim a les 4 del matí del refugi en direcció a la Jungfrau. Hi ha molta neu i no està clar que puguem fer cim, tenim dubtes sobre el pas de la rimaia i la pujada a la Rottalsattel, però sortim 3 cordades a intentar-ho.

Ràpidament arribem al Jungfraujoch i ens acostem a la cara est de la Jungfrau seguint una ruta de raquetes. Les dues cordades que ens precedeixen baixen cap a l'esquerra a buscar la ruta normal, però a nosaltres la variant directa (a sobre, foto de camptocamp.org) ens atrau i tirem pel dret.
Trobem només una petita traça de baixada, així que ens toca obrir traça, però la neu no està malament i el dia és molt bonic.

Aviat ens comença a tocar el sol, que surt darrera del Monch.
Anem pujant i ens acostem a la rimaia. Sembla que hi ha traça fins dalt, així que potser si que farem cim... Sabem que des del Rottalsattel el camí és dret però no té cap complicació important, i això ens puja la moral.
Per passar la rimaia ens encordem, no volem córrer riscos, tot i que tampoc és gaire complexa.
A la collada ens trobem un bonic joc de llums i ombres, que ens dóna imatges pel record amb l'estètica de les arestes esmolades...

Pleguem la corda i seguim amunt. Aquí la neu és més dura i facilita la pujada. Acostar-nos a un cim que vèiem llunyà també ens anima i fa que la pujada sembli més lleu.
Finalment, el cim. Contents i feliços per una fita molt desitjada i per poder pujar dues muntanyes en dos dies.
Quins dies ens està fent, a més!! Ens estem una bona estona al cim contents de ser-hi, contemplant l'immens panorama, satisfets amb tot plegat.

I tirem avall seguint el mateix itinerari de la pujada, però amb una neu molt més tova, reescalfada per un sol que crema i que fa que el pas de la rimaia sigui més complicat. Ens creuem amb els companys que  pugen, i és que la ruta normal és molt més llarga...
I tornem a la Jungfraujoch, retrobem el turisme massiu i les llargues cues d'asiàtics, Ja només ens queda baixar a Grindelwald, dutxar-nos i enfilar cap a l'aeroport, que dilluns és dia de tornar a la feina!

2 comentaris:

Marc Solé ha dit...

Bona feina. Boniques fotos. Felicitats!

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona, set veu a la teva salsa Joan !