15 de març 2009

Pic de la Serrrera, des de Ransol

El pic de la Serrera, amb els seus 2.912 m, és un dels més alts d'Andorra. Tot i que se sol recòrrer des de la vall de Sorteny (vessant oest), a mi m'agrada molt el recorregut que hi va des de Ransol. Potser hi ajuda el fet que des de bon començament ja es veu al pic al fons de la vall (a sobre).

Des de Ransol, una pista asfaltada s'endinsa a la vall dels Meners, on hi ha una mena d'àrea recreativa, que ens permet de deixar el cotxe al voltant dels 1.900 m d'alçada en funció de la neu que hi ha. Llavors el recorregut és evident, com el professor Tornassol: sempre cap a l'oest!

Suposava que avui les condicions de neu serien bones, i les he trobat genials! No tenia massa temps perquè tenia un dinar familiar, però en aquests casos no hi ha com anar sol i ràpid. Al final, fins i tot m'ha sobrat temps per anar a buscar algun formatge...

L neu estava dura, però no gelada. El gruix que hi ha és excepcional, només cal veure el torrent (a sobre) en l'únic punt on apareix. Meravellat pel paisatge, he arribat als estanys de Ransol, sota el cim (a sota), gairebé sense adonar-me'n.

La pujada al coll de Meners, entre el Serrera i l'Estanyó, ja m'ha donat pistes sobre com trobaria la neu a la baixada: toveta, però no gaire. Ideal.

El temps també ha acompanyat, al coll veia molt proper l'Estanyó (a sobre), i per arribar al cim ja només he hagut de recórrer tranquilament l'aresta que hi porta (a sota).

Dalt de tot, el paisatge sublim d'un dia seré i sense vent, amb molta neu i tot de projectes d'esquí manifestant-se per tot arreu. Infinitat de muntanyes demanant de ser recorregudes...

Després la baixada. Però d'aquesta part no sé massa que dir-vos, tan sols he trobat una paraula que l'hi faci justícia: orgàsmica!

Bé, a sota teniu el recorregut i aquí hi trobareu el track. En total, he trigat 2 hores a la pujada i pocs minuts, però molt viscuts, a la baixada.

4 comentaris:

Piter ha dit...

A veure si trobem un cap de setmana per escaparse por ai a fer-ne alguna de bona !!

Gatsaule ha dit...

Tens tota la raó, que ja fa masses dies que estic liat entres una cosa i una altra.... Ja estàs a tope?

Anònim ha dit...

Quines propostes més interessants Gatsaule... Aquest any si que fa goig el Pirineu. Alguna ruta indispensable per anar al Ruhle aquets dies?

Adrià

Gatsaule ha dit...

Adrià, si vols anar al Rulhe tens moltes opcions, o des del plateau de Beille, o des de la vall d'Incles o des de l'Hospitalet. Les tres són bones i obliguen a aproximar amb esquís i pujar-hi amb grampons...

Ara, jo hi aniria per Incles.