5 de març 2009

Malanyeu: L'Altar, via Vinga, vinga!

Ahir a la tarda, la pluja no ens va deixar anar a Montserrat, però avui el vent si que ens ha permès anar a Malanyeu amb el Pep. La via Vinga, vinga (a sobre) es troba a la paret de l'Altar, a la vora esquerra, i aquesta tarda l'hem anat a tastar.

Els dos primers llargs ens han agradat molt (a sobre, el primer i, a sota, l'arribada a la R2). Dos llargs típicament malanyeuencs, roca sòlida i foradada, dificultat constant però mai extrema i una feina constant de buscar la manera de sentir-s'hi còmode.

Si a més ens trobem amb una via ben assegurada però on cal escalar, llavors ja ho tenim tot!

Després vé un llarg de transició, una caminada entre boixos que permet arribar a la reunió següent amb els gats ben enfangats.

El darrer, puja per una placa compacta dividida en dos trams, el primer que es pot fer en lliure, però que és bastant més difícil que el V+ que diu la ressenya, i un segon on no hem tocat la roca, Ae de dalt a baix, amb passos bastant llargs.

Tot i que es pot sortir caminant per dalt, nosaltres hem baixat en dos rappels de 60 m, de R4 a R2, i d'allà fins al peu de via. Dos rappels on ens ha sobrat 1 o 2 metres com a màxim!

Una via interessant, sobretot els dos primers llargs. Segur que, si hi tornem, ens oblidarem de la resta...

10 comentaris:

Mohawk ha dit...

Practica, practica pel 14! :P

Gatsaule ha dit...

Si, que em convé molt!!

PGB ha dit...

Molt bé Joanet... no perds passada veig! A més.. amb les vies que has anat escalant aquest principi d'any, ja portes molts més metres que jo! Vaparir!

Mingo ha dit...

Ostres Joan el dimecres et vam estar esperant, jo sé que no t'espanta la pluja, recordo l'aresta Ribes. Eppp que és broma.
Pel que expliques esta bé la via, no?. Jo ho tinc clar a Malanyeu, només faré les que em recomanis, que la Sunyol no em va agradar i l'Stoc si.
No t'he trucat per quedar el cap de setmana pq no ho tinc massa bé i el següent tampoc. En fi, haurem de donar un cop a la taula, pq això sembla un "culebron".

Records. Al Pep també que el veig igual però amb els pels blancs (quina sort, no tenir el cap "despejat" com alguns)

Piter ha dit...

estas a tope !!!

Jaumegrimp ha dit...

Joan, on és exactament aquesta via? a la guis del Berguedà al sector altar no hi és ressenyada, és a l'esquerra del Dia de la mona? on puc trobar la ressenya, saps qui la va obrir? no serà el Sunyol?

Gatsaule ha dit...

Carai, Pere, com pot ser que t'avantatgi si encara estic convalescent?

Mingo, aquest dimecres hi tornarem, així que ja ho saps..., que em sembla que l'anterior no hi eres! Aquesta no està malament, segur que tu el darrer llarg el gaudeixes més que nosaltres, amb el nivell que estàs agafant...

Piter, no, encara no...., però cada dia falta un dia menys!

Jaume, si que és del Sunyol, la trobaràs al Vèrtex de l'Alt Berguedà, el núm. 219 de juliol/agost de 2008.

Llorenç ha dit...

je je je!!! veig que les pràctiques de Ae a la Inversió tèrmica et van agradar i ara segueixes!!

alguna d'aquestes hem ve de gust fer fer a Malanyeu..tipus stock de cok o algo així.... quina nes recomenes???

Anònim ha dit...

Hola, soc en Francesc Suñol he llegit la vostra piada i es per dir-vos que per on heu resenyat la via vinga vinga l'heu resenyat a 20 metres més a la dreta de per on va la via

Gatsaule ha dit...

Llorenç, la millor de Malanyeu és l'Stock de coc, però sortint per les Monges mascles, que el tercer llarg original és 6b ben obligat! No en tinguis cap dubte.

Francesc tens raó, m'ho he tornat a mirar i ja he canviat la ressenya. Però fins i tot a la baixada, des del cotxe ens vam quedar convençuts que la via pujava per la franja més clara.

I enhorabona per la via, els dos primers llargs són molt bons per la gent del meu nivell. El darrer el vaig trobar molt dur, i em sembla que el tram de baix és més de V+.