28 de març 2009

Pas dels Gosolans, amb esquís

Tot i les previsions del temps, hem volgut sortir a fer-ne alguna. Amb el Toni teníem la intenció de fer alguna canal interessant de la zona de la Valleta i, després de descartar-ho per les previsions de mal temps, vam girar la vista cap al Cadí.

El Comabona podia oferir una sortida ràpida, així que ens llevat molt aviat, i cap a prat d'Aguiló. El problema ha estat un parell de congestes que ocupaven la pista d'accés i ens han obligat a fer una llarga aproximació fins al refugi.

Algunes estones amb els esquís a l'esquena i algunes estones amb els esquís als peus, i després d'una hora i mitja de pista, hem arribat al refugi del prat d'Aguiló (a sota).

El temps s'anava aguantant, tan sols amb algun ruixat curt que quasi no molestava.

Des del refugi hem enfocat els pendents cap al pas dels Gosolans (a sobre). La neu estava realment malament, molt pastosa, i ens feia patir per a la baixada.

Cap a la carena, les condicions han millorat clarament, i en els darrers pendents més sostinguts la neu ja era més consistent.

Dalt de la carena, ens hem adonat que teníem el mal temps gairebé a sobre. Què fem? Ha començat a nevar i a bufar el vent i la conclusió ha estat unànime: cap avall!

Treure pells, una foto, i encara hem pogut fer la baixada cap al refugi en condicions prou bones. En aquests llocs senzilla, a vegades sembla que tot està controlat però un canvi sobtat de temps et deixa fàcilment amb el cul a l'aire.

Un mos ràpid al porxo del refugi, i ja només ens ha calgut desfer la pista fins el cotxe sota un xirimiri obsessiu.

12 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Per cert, pel que he anat llegint i veinet, amb tot de gent atrapada pel mal temps, em sembla que vam ser dels pocs que vam tenir seny, el dissabte...

SEVIDE ha dit...

Aqui un dels "carallots".
Què vols dir, que avui diumenge no n'has tingut de seny?? o parles per dies passats?
Mira que busco, però no trobo. Ara veig que tu si que has anat llegint les pringades de la gent. Com ho fas això??

Mingo ha dit...

Carai Joan ni el mal temps et detura. Quan sigui gran vui ser com tu.

Gatsaule ha dit...

No, avui no n'he tingut gens de seny, que m'he quedat a jaure...

Només n'he llegit algunes de pringades que no sempre es troba tot a internet...

Mingo, no, era a l'inrevés, sóc jo qui vol ser com tu!

PGB ha dit...

Jo de gran vull ser com vosaltres dos! Cagundena hehehehe

Buff déu n'hi dó l'aproximació fins al refugi, no? I la tornada devia ser un pal ;P

Al Comabona només hi he pujat una vegada, per una canal molt senzilla, amb els del Club Alpí de la UAB. Els meus iniciadors! :D

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Hi ha pocs llocs tant bonics com Prats d'Aguiló.
Fa uns sis anys que vaig ser-hi i que vaig enganxar una cadernera de pronòstic reservat perquè a mitja nit vaig haver de "regar la gespa", atès que al refugi no hi havia ni un miserable vàter.
Encara és tant precari?

Gatsaule ha dit...

Pere, la veritat és que l'aproximació va ser distreta, traient i posant esquís..., però sempre és millor sortir des de dalt. Segur que llavors ens hauria donat temps de fer cim!

Xiruquero, fa un parell d'anys, crec, que van refer el refugi totalment. Però diumenge estava tancat i no et puc si té o no lavabos... El Prat d'Aguiló, en canvi, continua essent igual de bonic!

edunz ha dit...

un parell de companys després de fer la sàbat no van saber trobar l'entrada del cristall, ni de la mateixa sàbat entre boira i neu, .. a les 4 de la nit arribaven rescatats a Estana, sans i estalvis, .. la muntanya no admet masses errors! em deien que aquell dia fins a 10 persones eren fent canals al cadí, falsa sensació de seguretat...

sobre l'accés al prat, ja fa dies que em preguntava com estaria la pista.. les congestes eren d'aquestes que ni palejant es passa?

merci i que grans o petits de seny no ens falti mai!

Gatsaule ha dit...

Osti, Edu, ara ja sabem tots qui són!

Nosaltres anàvem amb 4x4, i les congestes són unes quantes, de llargada considerable i, en alguns llocs, de més de mig metre de gruix... Així que per pujar amb cotxe a dalt encara falten alguns dies.

edunz ha dit...

ok merci

Padrino ha dit...

Hola Joan,
Pilles qui carai sóc??....si, si....el coix de la candidatura. Vaig començar fent un primer bloc animat per en PGB, però la veritat és que el vaig deixar abandonat. Ara he començat un de nou.
El teu bloc, ja el xafardejava abans doncs veia que et contactaves amb en PGB. Bé al que volia anar, tot pujant al pas dels Gosolans, cal anar força en compte doncs és un lloc força propens a les allaus. Ostres i llegint tantes ressenyes i sortides amb ve un monu....jo encara en tindré per dies, doncs ara estic pendent d'una ressonància magnètica. Apa ja ens vurem!!!

Gatsaule ha dit...

Doncs no hi caic.... He mirat el blog, però tampoc em dóna pistes....