24 de maig 2010

Una volta a la serra de Madres

Aquest cap de setmana hem sortit a veure com estava de neu l'Arieja i el Capcir, quan la primavera comença a avançar, ens agrada d'anar-hi a caminar i veure com el paisatge canvia, com desapareix la neu i apareixen les xicoies i les primeres flors. 
Cada primavera és diferent, i aquesta ens ha sorprès amb una quantitat de neu que no esperàvem, i que arriba fins ben avall, encara.

A la serra de Madres hi havia pujat algunes vegades amb esquís, pel vessant nord. Aquest dissabte ens hem animat a intentar-ho pel sud, des del coll de Sansa. 

Tot i que el camí comença molt còmode, ben aviat hem trobat la neu, inconsistent i desagradable. Ara n'hi havia, ara no n'hi havia, i ben aviat no sabíem si notàvem els peus humits per la neu o per la mullena dels trams sense neu.
El recorregut que hem fet puja per tota la coma dels Ponteils, fins la carena, seguint els senyals de la volta del Capcir. I tan aviat com hem vist un lloc de pas evident, hem deixat l'itinerari principal per pujar directes al cim per una carena nevada.

La segona sorpresa ha estat arribar al cim i veure que el vessant nord de la carena estava net de neu. Imagino que la tramuntana que va bufar fort després de les darreres nevades en té part de culpa.
La carena neta ha permès que poguessim baixar més còmodament, vorejant les cornises que pengen cap al sud, fins el bosc, que tornava a estar ben nevat.

Allà la caminada s'ha tornat dura i pesada, així que hem preferit de tirar cap avall pel dret, a buscar el camí de pujada.

Una bona volta en una raconada oblidada del Capcir, que ens ha entretingut durant unes 5 hores. No hem trobat ningú en tot el dia ni hi hem vist cap traça per enlloc, el que dóna una idea de la solitud d'aquestes muntanyes en aquesta època.

3 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

El núvols de la fotografia de les cornises de neu tenien prou mala pinta, oi? Sort que no van anar a més.

Jaumegrimp ha dit...

Ep Joan, bona caminada! vols sortir a escalar aquest dijous?

Gatsaule ha dit...

Xiruquero, semblava que la cosa s'espatllaria, però va ser una falsa alarma. Només van servir per no tenir tan bona llum...

Jaume, en aquesta època sortir a caminar pel Pirineu m'agrada molt. No hi fa tanta calor i la neu ho fa tot més atractiu!