17 de maig 2010

Xerrada sobre la Via Alpina al C.E de Gràcia


Aquest dijous a 2/4 de 10 del vespre, als locals del C.E de Gràcia, dins del Cicle d'audiovisuals Buch i Pareera, la Pili Vendrell i jo mateix fem una petit passi audiovisual titulat "A la descoberta de la Via Alpina".

Intentarem explicar en què consisteix el projecte de la Via Alpina, la xarxa de senders que recorre l'arc alpí, entre Trieste i Mònaco, travessant els 8 països de la serralada, i que alguna vegada heu pogut veure en aquest blog com en gaudia d'algun tram.

En total són més de 5.200 kms de senders senyalitzats que travessen tots els massissos dels Alps, del Tríglav al Mont Blanc, de les Dolomites als Alps Marítims, i ens ajuden a entendre la veritable dimensió d'aquelles muntanyes.

Si teniu ganes de venir a aguantar-nos el rotllo, us esperem aquest dijous al passatge Mulet, 4, de Gràcia (Barcelona).


I si a algú li interessa el tema, i ja que hi som posats, aquest dimecres, a 2/4 de 7 de la tarda a la llibreria de la Generalitat de les Rambles de Barcelona, presentem un manual pràctic de tècniques de conservació de la biodiversitat en els hàbitats agraris, del qual sóc coautor (som uns quants...) i coresponsable.

En el Manual s'hi exposa la situació dels principals agrosistemes de Catalunya, les amenaces i oportunitats que representen per a la biodiversitat i recull, en forma de fitxes tècniques, 35 mesures agràries favorables a la conservació de la diversitat biològica.