2 de maig 2010

Comabona, per la canal del Trencalòs del pic d'Aguiló

Aquest diumenge el dia s'ha llevat emboirat. Al contrari que el dissabte, que vaig fer cas de les males previsions i no vaig anar enlloc, aquest matí he tirat cap al Cadí.

Segurament les ganes que tenia d'estrenar unes botes noves ha pesat més que les evidències!

Per els que tenim el peu gran, aconseguir trobar calçat és una mena de festa. Sobretot quan trobes exactament allò que vols.
En aquesta època, ja s'arriba bé amb cotxe fins al refugi del prat d'Aguiló. Allà hi ha una bona colla de canals i canaletes, i poc més de 500 m de desnivell des del cotxe. Un lloc ideal per provar les botes!

Veient com estava la neu, i amb la boira tapant-ho tot, la canal del Trencalòs (a sota) ha estat una bona opció. De neu ja no en queda massa, i no és molt dura. Aquesta canal tan sols té uns petits ressalts gelats a baix, i una sortida tiesa a dalt de tot, com moltes altres canals d'aquesta cara nord. La resta és anar fent.
La pujada ha estat feixuga fins que no he arribat a la canal, la neu s'enfonsava massa. Suposo que la boira hi devia ajudar. De fet, la boira no ha marxat fins gairebé dalt de tot.

A la carena, l'aspecte ja era totalment primaveral. He tret grampons i he seguit la carena fins el Comabona.
D'entrada, el cim del Comabona es veu molt lluny, però la realitat és ben diferent, i per la carena planera es fa via amb facilitat. Sobretot amb tan poca neu!

Així que, ben aviat, estava dalt del Comabona, envoltat de boira altre cop.
La tornada l'he feta pel pas dels Gosolans. He estat a punt de baixar per alguna altra canal, de les senzilles, però amb la boira no m'hi he atrevit.

A la collada he trobat una colla d'esquiadors de muntanya amb més moral que neu per baixar. Perquè la pala del pas dels Gosolans ja s'ha convertit en una tartera amb franges de neu.

I les botes han anat de meravella!

8 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bona caminada Joan! fan bona pinta les botes. Dissabte nosaltres vàrem sortir, al no coentar res pensava que ja tenies colla...llàstima ja que el temps es va aguantar força.
Aquest dilluns tornen a pintar pluja!

Mingo ha dit...

Collons Joan però si les botes deuen caminar soles. Enhorabona per l'activitat, molt guapa la primera foto

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Ens hauràs d'explicar les virtuts d'aquestes botes, Gatsaule, que de patxoca ja en fan, ja.

Roque ha dit...

Enhorabona per l'activitat i per les botes, semblen futuristes.
Tenia pensat pujar a fer la canal Sabat però la predicció m'ha tirat enrere.
Tu que coneixes millor la zona i segur que la canal, cóm ho veus per la setmana que ve...justeta de neu?.

Records.

Gatsaule ha dit...

Doncs dissabte per aquí dalt plovia a bots i barrals, de bon matí. Després ja no va fer res més fins a la tarda... Ja m'explicaràs com us va anar!

Gràcies, Mingo! Les botes són còmodes i lleugeres, res a veure amb les Koflach...

Res, Xiruquero, una excusa per escapar-me cap a la nord del Cadí.... Tot i que reconec que van molt bé, i el disseny és italià!

Roque, doncs jo també havia pensat en anar-hi, però l'aproximació m'ha fet mandra, que ja l'he feta unes quantes vegades aqust hivern. La setmana vinent encara hi haurà neu, i si fa fred estarà més dura, però espera a veure el que pugui caure entre dilluns i dimarts....

Pekas ha dit...

Juerrrrrr... tens les mateixes botes que porten els membres de la guardia imperial de Darth Vader...
:-OOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!

jejejejejeje.. aquestes AKU tenen una pinta molt futurista.. ;-)) peró he sentit parlar molt bé d'elles... a veure a on et portaren.. ( o millor ..portales tú a elles. ;-)))

Toni Planas ha dit...

Ei Joan!
Bones botes. Jo en tinc unes de semblants de la mateixa casa i també ho son les que faig servir per al tresc. La penya se'n fot perquè son molt llampants. Però als meus peus "especials" hi van de conya, que és el que cal.

Gatsaule ha dit...

Pekas, aquí està la clau: a veure on em portaran!! És més important això que les coloraines....

Toni, ja m'agrada no ser l'únic! Celebro els comentaris positius, a veure ara.