30 de des. 2006

Arqueologia transmediterrània

En aquesta època de l'any, des de molts punts de la costa catalana es pot observar com el sol es pon damunt del mar. Un privilegi que normalment està reservat per a les costes atlàntiques. A les costes del Garraf durant els mesos de desembre i gener, es produeix l'efecte que tan la posta de sol (foto superior) com la seva sortida es fan sempre sobre l'aigua.

Aprofitant aquest fet, a més del bon temps i la poca neu, valia la pena acostar-se fins a aquest país per escalar una estona. A més, intentar fer una de les primeres repeticions de la via arqueologia transmediterrània ja era la cirereta que arrodonia el pastís.

Veient la ressenya, semblava una via molt atractiva, 10 llargs de corda, relativament poc equipada però protegible, llargs flanquejos sobre del mar,..., un regal dels déus. I realment no ens ha decebut. A la foto de sobre veiem al Mohawk iniciant la via i a la foto de sota, ell mateix a la cinquena tirada, que comença amb una magnífica desgrimpada (V). Sobretot pel que va segon,....

A la foto superior ja està arribant al primer pont de roca, poc abans de la reunió, i a la foto inferior, està a la darrera tirada de la via, quan empalma amb la casas-chani per sortir cap amunt.
Finalment, tres llargs de molt bona roca et deixen a la part superior de la Falconera, on deixem de gaudir del plany de les onades i la sentor marina, per submergir-nos en el caos de carreteres, cotxes, autopistes i pedreres de l'altra banda (a sota, la sortida de la via).

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja,ja,ja... sembla que tenim un criteri semblant en quant a fotos de pedres, eh!

;)

Gatsaule ha dit...

Si, excepte la primera que tu no tens,...

Anònim ha dit...

merci pour le lien vers mon blog.

le votre est sympa, je ne comprends pas un mot d'espagnol ; dommage. mais les photos d'escalade sont très belles et ; le rocher a l'air d'être d'une grande qualité.

Anònim ha dit...

Ja he ampliat el post amb l'activitat d'avui, ara ja s'assemblen menys ;)

Bon any nou i molta farra aquesta nit!!

Anònim ha dit...

Hehehe molt bé per la via! ;) També m'ha agradat la classe de meterologia sobre la sortida i la posta de sol en aquests mesos de l'any, no hi havia caigut mai ;)

Fins aviat i bon any nouuu!

Blogmontagne ha dit...

Salut L'ami,
Je vois que tu viens me rendre très souvent visite sur mon blog montagne mais tu n'es pas très bavard, Je pense que si tu me visites, c'est que tu y trouves des choses qui t'intéressent ? et, afin d'améliorer mes pages, dis-moi ce que tu remarques de positif ou même de négatif, j'essayerai d'en tenir compte, si tu m'écris dans ta langue, pas de problème, je ferai la traduction...
Cordialement
J€@n-Cl@ud€
http://accueil-blog-montagne-jean-claude.blogspot.com/