2 de des. 2006

Serra Carbonera

Aprofitant que l'altre dia passava per Camarasa, i que és una zona que conec poc, vaig sortir a fer un itinerari circular que passa per la majoria de zones d'escalada de Camarasa i d'Alòs de Balaguer, gairebé totes en calcari excepte un sector d'Alòs de Balaguer amb conglomerat de presa petita.

Davant de Camarasa podem veure les crestes del Conill (foto de dalt), plenes de vies esportives graduades majoritàriament entre el V i el 6b, amb alguna de fins a 7b. Llavors, el camí puja fins el coll de Carbonera i baixa cap a Alòs de Balaguer (a sota).


El camí gira a l'oest seguint la vora del riu que es va engorjant (a dalt) i passa per sota dels diversos sectors d'escalada d'Alòs de Balaguer, fins el final de la pista, al peu de la fàcil i clàssica via Olga Frontera (foto de baix) que ressegueix l'aresta del plec.

El camí s'estreny i s'enfila sobre l'embassament i, a l'altre costat, apareix el vessant nord de la serra Carbonera i la paret de les Gralles (foto de dalt), amb vies dures i desequipades. El camí continua fins prop de la presa d'Alòs i travessa el pantà amb un pont penjat.

Abans d'arribar a la carretera, una passera metàl·lica enganxada a la roca servei d'inici de les vies d'escalada esportiva del sector de la pasarela (foto de sota) o de la paret del Dispensari.

Al final de la pàgina trobareu el recorregut complet, una bonica volta fàcil de recórrer, que es pot fer corrent en poc menys de 2 hores, i caminant es triga al voltant de les 5 hores (22 km).


5 comentaris:

Anònim ha dit...

Impressionants les Crestes del Conill, eh! Se que hi ha un itinerari que les recorre totes (per dalt). Llàstima que hem quedi tan lluny perquè crida molt l'atenció... A l'estiu pots escalar al costat del riu i si ets atrevit, fins hi tot banyar-te.

La paret de les Gralles si que fa por, roca curiosa i itineraris Ravier...miedo!

;)

Gatsaule ha dit...

Hi has escalat mai per aquí ? Tot té molt bona pinta i es veu una zona tranquila i agradable.

Anònim ha dit...

Brutals aquestes crestes! Com és que es formen d'aquesta manera?! Explica'ns-ho geòleg! :)

El lloc es veu guapissim... ja m'agradaria enfilar-me per aquí ja! :D

Gatsaule ha dit...

És molt fàcil, capes alternes de roques dures (calcàries) i més toves (argiles o margues) que els plegaments aixequen fins a la verticalitat. Després l'erosió s'emporta les roques toves i les roques dures formen la carena de la muntanya.

Des del punt de vista geològic, tota aquesta zona és molt interessant.
Més informació a:
http://mediambient.gencat.net/Images
/43_39550.pdf

Blogmontagne ha dit...

Salut Ami montagnard,
Je vois, avec mon système statistiques, que tu viens régulièrement me rendre visite...C'est donc que mon site t'intéresse ??? Tu devrais y laisser un commentaire soit dans le livre d'or, soit dans les commentaires que tu dois connaître ? Alors pourquoi ne pas y laisser un message auquel je répondrai avec plaisir !
@ bientôt
Je@n-Cl@ud€
PS pour trduire ce message, voici une adresse où tu peux facilement le faire:http://tr.voila.fr/