9 de des. 2006

Malanyeu. Stoc de coc.

Dimecres, pluja. Divendres, pluja. Finalment, dissabte ha fet un dia fantàstic que, tot i el fred intens de l'aire, ens ha permès d'anar a escalar una estona a Malanyeu. El millor lloc on es pot estar quan fa fred i també fa sol.

La via stoc de coc puja directa fins el punt més alt de la paret del Devessó, però el darrer llarg és un 6b que fa molt de respecte, així que hem preferit sortir per la variant de les monges mascles, que no pica tant.

A la foto de dalt podem veure el Pep a la primera tirada, uns 30 m sostingut però de dificultat moderada, sobrerot IV+ i algun pas de V.

A les dues fotos de sota, el mateix protagonista es baralla amb la llarga tirada de V+ molt sostinguda. Això si, roca òptima i 18 parabolts pels 55 m del llarg.

El tercer i darrer llarg, al qual cal arribar-hi amb una caminada lateral per un bosquet d'alzines, és d'una tònica semblant al segon: roca encara millor, dificultat sostinguda al voltant del V+ i una longitud d'uns 45 m.

A les dues fotos de sota, podem veure al Gatsaule barallant-se amb els forats d'aquesta magnígica paret.

A dalt, el paisatge torna a ser plàcid i agradable, i la tornada es fa per prats, rouredes i amb la vista posada amb el Pedraforca i el Cadí que destaquen al fons, a l'altre costat del riu.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Bravo Gatsaule!!!!!!!!!,
Es una via guapa i mantinguda. Recordo com a tret característic de la via el treball de pinça amb els dits de les mans.
Et recomano –si no l’has fet- el Baghiratti per la via original. No recordo el nom.
Una encaixada

Anònim ha dit...

I com és que us vau escaquejar de l'últim llarg?, je,je,je... :P

Anònim ha dit...

Ya veo que no me llamaste por una buena causa... :) :)

Nosotros estuvimos en el Racó tranquil equipando la "Horatio".

Esta te ha de salir... :) :)

Gatsaule ha dit...

Donn, no sé quina via vols dir. On està això del Baghiratti ? Vull dir el d'aquí, no el de la Índia...

No ens vam escaquejar, ep ! Ja teníem la intenció de sortir per les monges mascles, que la van obrir un amics i clar...., sobretot veient la sortida de 6b !

K., el mal temps del divendres em va trastocar tots els plans i em vaig quedar sense dies. Però hi ha més dies que llangonisses, diuen ! Quan pugui m'escaparé a veure l'obra d'art que esteu muntant.

ivanG ha dit...

Hola,
Llástima del mal temps ens a fotut a tots. Molt maca la foto de l'arbre!!
Salutacions!!

Anònim ha dit...

Carai tu... el Berguedà em té cada cop més enamorat eh? O potser és que saps tirar massa bé les fotos... ;)

Igualment, la via sembla una passada no? A veure si em deixo caure més per casa teva tot i que ara si que ja comença el fred.. :S Haurem d'esperar! :P

Anònim ha dit...

Gats...,
http://www.escuelasdeescalada.com/images/mapas/bar-mal-acc.gif

Quant el tinguis davant, el coneixeràs. Fa un temps només hi havien dues vies. Començaven a la part dreta. La original de 1990 + o -, (Gaston-Freixas-Joan Martí) crec, es la guapa. Tres llargs, el tercer amb tendència a l’esquerra. No es surt per dalt, encara que s’ha fet, es millor rapelar. Maxim obligat V+/6a
Penso que trobaràs mes info a Cal Anglada a Malanyeu.
Ara es bona època.

Gatsaule ha dit...

Donn, ara ja sé on vols dir, és la zona de l'Altar, un lloc que encara tinc pendent.

PGB, si algun dia en tens ganes, Malanyeu és ideal per l'hivern. Amb la glaçada que queia el dissabte, nosaltres escalàvem en màniga curta.

Xavi ha dit...

Molt xules les fotos i la via. Malanyeu és un racó fantàstic, amb les seves vies de forats que sembla que escalis en un immens formatge "gruyere".
És curiós el microclima que té aquesta escola, mentre arreu fa un fred que pela allà es pot escalar en ple hivern amb una temperatura molt agradable.

Anònim ha dit...

Com tens el dissabte per malanyeu? Aixo si... algo d'esportiva que sinó l'Alba em mata... hehe

Gatsaule ha dit...

PGB, dissabte impossible, però si vols podem quedar el diumenge que no tinc cap compromís. Hi ha vies de sobra perquè disfruteu els dos.

Anònim ha dit...

diumenge tenim el compromis nosaltres :S mmmm weno, haurem d'anar concretant per poder trepar junts altre cop! :D

Anònim ha dit...

Ostres ! Per casualitat he arrivat al teu blog que per cert està molt cuidat i he vist la ressenya de l'Stoc de Coc, una de les vies que vaig equipar amb el meu bon amic Joan, farà ara ja uns 14 anys... ufff ! i que celebro que us agradi.

Salut !

Gatsaule ha dit...

Realment una via molt maca, amb una segona tirada excepcional i una darrera per acabar de rebentar. Enhorabona per l'obertura !