24 de des. 2006

Volta pel Sobrepuny

Avui hem sortit a recórrer un dels itineraris del llibre de l'Alt Berguedà que puja al cim del Sobrepuny des de la Nou de Berguedà.

Aquest cim (foto superior), situat a l'extrem SW del Catllaràs, és fàcilment assolible des de la pista que puja de la Nou cap a Sant Romà de la Clusa, però aquest itinerari circular que ens proposen els autors de la guia és una petita meravella, tot i la llarga (5 hores sense comptar parades ni entretenir-se gaire).

El principal atractiu del Sobrepuny és la panoràmica que té sobre mitja Catalunya i sobre gairebé tot el Berguedà. A la foto de dalt, hi veiem el pantà de la Baells, Berga, Avià i la plana que s'estén cap al Solsonès. A la foto de sota, la plana del Bages mentre surt de la boira i Montserrat.

Un altre dels atractius del recorregut és la quantitat de fauna que podem arribar a trobar. Nosaltres hem estat de sort i, a més dels clàssics voltors i altres animals més habituals, hem pogut veure i fotografiar un ratolí de bosc (a sobre), i un picot negre (a sota, un pel massa lluny).

Això si, per anar al Sobrepuny us recomano dies clars, almenys com el d'avui, en que la vista arriba des del Montseny fins al Puigmal, des del Puigmal fins als Rasos de Peguera, o des de Berga, fins a Collserola (foto de sota).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon Nadal i Feliç Any Nou!!!
Una Abraçada

Anònim ha dit...

Ostia... quins récords... el Sobrepuny... el vaig pujar de petit varios cops de nit ...(per alló de veure sortir el Sol desde el cim... ) Anava de cólonies a Lourdes de la Nou...

Una bona zona el Berguedà... ;-)))