24 d’abr. 2006

Gran Paradiso

El Gran Paradiso, 4.061 m, situat al bell mig del parc nacional del mateix nom a la Vall d'Aosta, és un dels quatre mils clàssics per pujar amb esquís. Ho té tot a favor, un camí còmode fins al refugi, un refugi gran que ens va semblar molt acollidor (menjador a la foto de baix), i una sèrie de grans rampes fàcilment esquiables fins a pocs metres del cim. Fins i tot, els darrers passos de grimpada aèria fins dalt de tot són una mena de cirereta del pastís.

Poca cosa es pot dir d'una muntanya tan coneguda pels esquiadors de muntanya, potser que la pujada fins al refugi ens va entretenir unes dues hores i mitja, i que del refugi al cim (1.300 m de desnivell) vam trigar-ne unes quatre, pujant sense cap mena de pressa en un dia molt bó.

La principal dificultat són els trams de pendent més dret i glaçat que demanen un petit esforç extra per pujar-los (foto de dalt). Aquestes rampes després, quan disfrutes d'una baixada inacabable, s'agraeixen. Una baixada que ens va deixar al cotxe en menys de dues hores des del cim.

Però per poder fer-vos una millor idea de l'itinerari, res millor que donar un cop d'ull al recull fotogràfic:

Fotos Gran Paradiso