10 de jul. 2015

Pic du Rif

El llac d'Eychauda és una de les destinacions habituals dels caminadors de la zona, fàcilment accessible quan hi ha els telefèrics oberts, aquests dies de juny en que estan tancats cal arribar-hi des de Chambran, a la vall d'Ailefroide.

Però arribant al llac no en tenia prou, tot i la particular bellesa d'aquesta raconada tan encaixada. Per continuar cap amunt, cal voltar el llac i anar a buscar la morrena lateral que veiem al fons (a sobre).

Després, travessar una zona incòmode però no massa llarga que ens deixa damunt de la gelera (a sota).
El recorregut és llarg i el desnivell important, però la zona és molt tranquila i compensa sobradament. A més, la gelera és segura i sense esquerdes en aquesta zona, el què permet una aproximació còmode fins la carena.

Mentre pujo, de cop apareix la punta del pic du Rif, i una darrera carena rocosa em deixa al cim.
Si bé pel vessant est el cim és esquifit damunt de la plana gelera, el seu vessant oposat cau a pic damunt el Pré de Mme. Carle, Imponent seria la paraula que utilitzaria per descriure l'espectacle que ofereixen tant el Pelvoux (a sobre), com la Barra dels Ecrins (a sota), on podem visualitzar tant el camí de la via normal com la seva cara sud. 
Peer baixar, veig que la neu s'ha estovat força i deixo els grampons a la motxilla. Ara la baixada és ràpida i distreta i ben aviat torno a estar a la vista del llac. De fet, esquiant i patinant per les congestes s'arriba gairebé a l'alçada del llac.
Ja només cal flanquejar el llac d'Eychauda, remullar-hi una mica els peus, i seguir la llarga baixada fins a Chambràn.

Una ruta que podeu veure a sota i al wikiloc.

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bona pencada Joan!! aquesta excursió al llac d'Eychauda ja la tinc mirada per aquest agost i l'arrodoniment fins al Pic bona idea! Molt bona la foto sobre la glacera de les violettes al Pelvoux, la vaig fer el 1997 sortint del refugi de Pelvoux i fent la travessa, una de les millors dels Ecrins.

Gatsaule ha dit...

Aquesta t'agradarà, Jaume, si quan hi vagis encara queda gelera, clar!!

Molt bona la travessa del Pelvoux, jo també la vaig fer anys enrera i val molt la pena!!