16 de jul. 2015

Grand Àrea, i refugi de Buffere

L'únic dia gris i plujós que vaig patir en tota la setmana, també vaig fer una bona escapada. De Chantemerle puja una carretera fins el coll de Granon, a la carena de la vall de la Clarée. Deixo el cotxe al darrer revolt, on surt un camí que va cap al coll de Cristol, i començo a caminar sota la pluja.

Però tot pujant cap al coll, em fixo en una muntanya prou interessant que segons el mapa es diu Gran Àrea (a sobre), així que quan arribo a la cruïlla de camins giro cap a l'esquerra i m'hi vaig acostant.

Tot i el dia rúfol, quan arribo al cim ja no plou. Finalment ha resultat ser una muntanya tan interessant com aparentava, amb alguna grimpada distreta per arribar-hi.
Quan els núvols s'obren, al fons apareix Nevache, la capital de la vall de la Clarée.

El camí continua per l'altre vessant i baixo cap al coll de la Buffere i el refugi homònim.
El dia no empitjora i permet de gaudir dels paisatges alpins i dels boscos de làrix, que tenen alguna cosa màgica. Sobretot seguint aquests corriols tan agradables!!

Des del refugi de la Buffere, surt un altre camí que planeja en direcció est cap a la vall de Cristol i em permetrà fer una volta més o menys circular.
Arribo a la vall de Cristol i continuo pel camí que puja per aquesta vall en direcció al coll de Cristol passant per damunt del llac del mateix nom. Després, ja només em queda baixar cap al cotxe per tancar una volta, molt més interessant del qu'e pensava al sortir, i que m'ha permès aprofitar el dia. 

Una volta que podeu veure al mapa de sota i al wikiloc.

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ets incansable! ni amb mal temps descanses....

Gatsaule ha dit...

Doncs sort que vaig aprofitar, perquè ara estic tancat a casa amb una pneumònia de cavall!!