17 de juny 2015

Sant Martí del Canigó, pilier de Sant Martí

A Marialles hi volíem fer un parell de vies, però la segona estava mullada, així que decidim començar a tornar i parar sota Sant Martí del Canigó per provar l'esperó. El dia es mantenia núvol, però el lloc ens va agradar molt: una gran zona d'escola d'escalada en un indret idíl·lic, i entremig la via del pilier que tira cap amunt. Tot a menys de 10 minuts del cotxe.

L'esperó és una via poc complicada i molt assegurada, així que aprofitem les vies d'escola per fer un primer llarg una mica més complicat i adreçar l'inici de la via. Això si, vam ser incapaços de saber per quina via vam fer la drecera, només que estava al voltant del V+!!
Després d'un bon començament (a sobre, l'arribada a la primera reunió), la via va agafant ressalts, sobretot. La roca és un gneiss compacte i l'equipament un pèl exagerat, així que ens dediquem a gaudir de l'escalada sense haver de patir gaire.
La via està molt neta de vegetació, però l'entorn no, i algunes reunions es fan en roures o en castanyers, sobretot en els trams més senzills.
A la part superior torna a adreçar-se una mica, i els dos darrers llargs ja són més interessants i divertits. 

El darrer, una esmolada aresta situada a l'alçada del monestir, ens permet d'arribar al bosc i a les fites que marquen el camí de baixada. Un camí dret i humit, però que ens torna ràpidament al peu de via. 

4 comentaris:

karles ha dit...

Ei Joan!No pares, pare!

La Isa i jo la varem fer l'any passat tot fugint d'una nit de llamps i trons a l'aparcament per anar al refugi de Marialles i desprès de visitar el monestir. Va ser prou entretinguda i ens va agradar força.

El descens naltros varem fer un curt ràpel (10m?) a un replà per la banda oposada de l'aresta final i de allí a terra (2 60's). Crec que millor que baixar caminant -sobretot si es moll-. Vas a just sobre el camí-drecera que, per darrera, puja al monestir.

Per cert, et passo les ressenyes d'esportiva per mail.

Salut i tapia.

krls

Gatsaule ha dit...

Gràcies, Karles! Sembla que vam pujar per la número 2, Altre món, que a la ressenya també surt com a V+, tal i com ens va semblar. No coneixia el descens en rappel, quan hi ha un bon camí ja no ens ho solem mirar!!

Mingo ha dit...

Eiii Joan, fa molt bona pinta aquesta. Et diria que me l'apunto però últimament no puc fer massa activitat.
Felicitats

Gatsaule ha dit...

Ànims Mingo, que els geòlegs som gent dura!! La via no sé si t'agradarà poc o molt, però el que és segur, és que no et farà patir!!