4 de juny 2015

Les Secouristes al Petit Yosemite, massís del Canigó

El cap de setmana passat vam baixar un parell de dies al vessant nord del Canigó amb el Pep, ple de vies d'escalada prou interessants com per anar-hi expressament. La pista que puja al refugi de Marialles des de Vernet està en molt bon estat, i els boscos són espectaculars. Tot plegat fa que encara sigui més interessant el viatge!

La primera via que encarem és la Secouristes, situada en unes cingleres granítiques que apareixen al mig del bosc. L'accés és en baixada, cal travessar una bonica fageda, i anar a buscar el peu de via a la vora del riu Cadí.
La roca és molt bona, un gneis similar al de la Dent d'Orlú, i la via està equipada. El dia també és molt bo, així que únicament ens concentrem en gaudir de l'escalada.
De tant en tant, hi ha algun tram erosionat que recorda els "taffoni" del granit de Còrsega: una veritable delícia!
I, al final, un llarg fàcil i desequipat, dóna pas a una bonica bavaresa en el darrer llarg que ens deixa dalt d'un petit cim.
Els problemes arriben a l'hora de baixar. Tot i que la via està equipada, la guia recomana baixar a peu. Des del collet del darrera tenim dues opcions, i triem la baixada pel sud, on una gran fletxa vermella assenyala el camí. Una baixada que resulta complicadíssima, amb diverses desgrimpades perilloses i un rappel al mig, realment hauríem acabat abans rapelant la via....

I just arribem a baix, comença a ploure, una pluja que ja no ens deixarà fins al vespre. sort que el bosc espès ens protegeix una mica de camí cap al cotxe...

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ei Joan! quina via mes maca, per on s'hi va? suposo que vau aprofitar i l'endemà en deurieu fer una altra no?

Gatsaule ha dit...

Si, un parell més. Se surt de l'aparcament que hi ha a la pista de Marialles, a mig camí del refugi. Segur que t'agradaria!!

Sílvia ha dit...

Bones! Felicitats per l'activitat! Una pregunta..Hi ha una petita zona d'esportiva o són tot vies de varis llargs? L'accés a peu de via..no el recordo..seria apte per anar-hi amb el nano?

Gatsaule ha dit...

Si que hi ha una zona d'esportiva a la base de la paret, o més que una zona, una sèrie de vies d'un llarg situades entremig de les llargues, però els peus de via i, sobretot, l'accés no són massa còmodes. Dependrà de l'edat del menut!!