5 de juny 2015

Lunule partie, escalada prop de Marialles

Després d'una tarda i nit amb força pluja, s'aixeca un dia lluminós. Amb la mullena que hi ha per tot arreu, busquem una via orientada a l'est, i la casualitat va voler que triessim la Lunule partie, una petita meravella.

L'aproximació no és fàcil, cal anar fins al refugi forestal, sota de l'aparcament, i anar baixant pel dret, prop de la cresta fins un punt on diverses fites ens envien cap a la paret. Un parell de parabolts i uns ponts de roca ens marquen el primer llarg.

El primer llarg és el més difícil, i la roca humida no ho posa fàcil, però ben aviat ja estem a la primera reunió, dalt de la cresta.
A continuació la via segueix trams de cresta ben aeris, i alguns murs intermedis, mentre el sol juga amb la humitat ambiental i comencen a aixecar-se algunes boires.
L'escalada sempre és agradable, una roca genial i equipada amb abundants ponts de roca i algun parabolt. Una escalada molt pirinenca!

A la darrera reunió hi ha la possibilitat de rapelar i pujar una altra via, però veient que queda a l'ombra i sota uns sostres que regalimen aigua, la deixem per un altre dia i decidim baixar a Vernet.

Per tornar al cotxe, només cal caminar 5 minuts per la cresta, sense cap complicació. 

La ressenya la podeu trobar a les guies de la zona, o al llibre de les vies del Pirineu nord.

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Quina via mes extranya oi? sempre en flanqueig...ara la vista i la roca sembla que et van agradar. Bona activitat parella!!

Gatsaule ha dit...

Aprofita el bo i millor d'una cresta molt bona, amb trams més fàcils i trams molt aeris. El millor de tot és l'aproximació en baixada, i del cim al cotxe, cinc minutets....