23 de maig 2012

D'Albarca a Margalef, una bona travessa pel Montsant

Diumenge passat (ja fa prop de 10 dies), quan encara feia calor, vam poder fer una bona travessa amb una colla de futurs guies de muntanya de les Terres de l'Ebre. Una travessa mixta pel Montsant, amb una bona part de carena, una altra d'encigalada i una bona baixada final cap a Margalef.

I és que la travessa del Montsant per la carena és una de les millors caminades d'aquest estil. No és senzill trobar recorreguts que permetin, com aquest, d'anar caminant amb poc desnivell i amb bona vista a cada costat durant tanta estona!
Després de la primera pujada fins el cim de la Roca Corbatera, ja només es tractava d'anar seguint carena enllà, per un camí ben còmode i bastant evident, sobretot al principi.

Aquell dia va fer una bona calorada, però l'avantatge de caminar per carena és que sempre hi passa l'aire, i la travessa era més que suportable. Excepte pels qui sempre es queixen, que anant amb colla, ja se sap....
La travessa ens va anar molt bé per apreciar i valorar les adaptacions que ha fet la vegetació en funció de cada ambient de la serra, canviant les rouredes dels vessant obacs i humits per les brolles i timonedes de les codines de la carena, o els prats de les poques zones planeres i assolellades.

Al cim de la Cogulla, aprofitem una bona raconada a l'ombra per menjar alguna cosa, i acabar la carena principal.
I arribats al portell de la cova del Noguer, després de travessar una magnífica garriga que no va deixar a ningú indiferent, vam anar a buscar el camí que baixa cap a Margalef. Un camí còmode, des d'on veiem a l'altre vessat l'ermita de Sant Salvador i també com els conglomerats de la carena, es pleguen i acaben baixant fins al mateix nucli de Margalef.

Una baixada pel mig d'un alzinar amb marfull, tan característic d'aquestes serres mediterrànies, i arribats a Margalef, una bona cervesa per recuperar-nos de la deshidratació. Tot molt mediterrani!!

Una ruta molt interessant, variant de la que vam fer un any enrere, i que podeu veure al mapa de sota o al Wikiloc.

7 comentaris:

Mingo ha dit...

Ostia Joan sembles el pare de les criatures, més que res pq tots estan drets menys tu, je je,.
Tu vas fer el campament de cartografia per aquí?

JERKOUT ha dit...

així doncs es vau posar morenets..
ma penso que sempre hi has fet esta travessa amb bon temps. Te l'aconsello un dia que la boira gebradora de Les Garrigues segresti la carena, l'espectacle és corprenedor

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Que potser els dones algun curset?

Pere de can Peret ha dit...

Una bona caminada. Per la tornada, vareu fer combinació de cotxes ho bé hi ha bus de línea ?

Gatsaule ha dit...

Hola Mingo, la veritat és que el vam fer més avall, cap a Tivissa. Ja no et fixes en les noies, n'hi ha una que també seu....

Jerkout, una vegada vaig anar-hi amb tramuntanada, i no se'm va emportar el vent perquè sóc tirant a gros!

Xiruquero, són futurs guies de muntanya, tots amb moltes ganes i il·lusió!

Pere, això del transport públic només passa als països civilitzats o a les àrees metropolitanes. Als països de pandereta com el nostre, hem d'optar per fer combinació de cotxes.

Jaumegrimp ha dit...

Una bona travessa pel Montsant, els futurs guíes van gaudir d'un bon mestre, tot un luxe! però suposo que amés d'explicacions els faries suar de valent no?

Gatsaule ha dit...

Jaume, això de bon mestre sempre és relatiu...., ara, de suar si que ho van fer! La veritat és que el Montsant és una muntanya que m'agrada molt i permet fer voltes molt bones, llàstima que quedi tan lluny!