24 de març 2011

Via de la Rampa, a la Codolosa

Una de les poques vies que ens quedaven per fer a la Codolosa era la de la Rampa, molt ben descrita (com sempre) en el blog dels Escalatroncs, tot i que reconec que hi tinc alguna discrepància pel que fa a la graduació. Però quin escalador no discrepa del grau que diuen els altres?

La via comença, tal i com diu el nom, en una rampa evident, amb un pas estrany a l'entrada. Després d'una reunió que ens saltem, encara un muret molt divertit i sobreequipat, que crec que es deixa fer força bé. Diria que no arriba al 6a....

En el següent llarg, comencem per un diedre molt bonic (a sota) i, després d'un altre replà, pugem una magnífica placa on ens anirà bé algun friend mitjà.
El tercer també encara una placa molt bona, on no s'hi veuen gaires assegurances però amb un bon merlet que cal enllaçar per no arriscar en excés. Aquí s'hi arriba després d'una caminada recte cap amunt d'una seixantena de metres.

De fet, tot la via està tallada per feixes i replans, però això no vol dir que la via sigui dolenta, només això, que no té continuïtat. en realitat, a mi es una de les vies que més m'ha agradat d'aquesta zona.
El muret final també està molt bé, tot i que no saps massa per on agafar-lo perquè pugen tres línies d'espits i bolts... 

Jo vaig començar per l'esquerra per flanquejar cap al mig de la placa i encarar el sostre per on més tira. Una bona presa permet de superar-lo i acabar d'arribar a dalt.

Des del cim de l'agulla s'arriba ràpidament a la drecera de Fra Garí, per on baixem còmodament fins l'aparcament amb els darrers llums del dia. Però ben aviat canvien l'hora i amb ella, les perspectives de sortides de tarda!

5 comentaris:

joan asin ha dit...

Una bona via que va encadenant ressalts. La propera setmana ja tindrem més hores de llum per aprofitar les tardes.

Jaumegrimp ha dit...

Ep Joan, deu n'hi dó La Rampa per una tarda! com diu el Joan Asín, la propera setmana tindrem les tardes més aprofitables.

Mingo ha dit...

Felicitats la part de dalt a mi em va agradar força, tan l'última que és dureta com la d'abans.

Pekas ha dit...

A fondo de nuevo con las tardes libre ( o "liberadas".. )

Roca...roca...roca.. ;-))) Saludos desde la roca..,-)))

Gatsaule ha dit...

Joan, ara serà més fàcil...., però ens tocarà sopar més tard!

Jaume, la via és llargueta però ràpida. Vam anar prou bé de temps... Quedem dilluns?

Mingo, m'agrada veure que per una vegada estem d'acord ;)

Pekas, ara comença una bona època, a veure si l'aprofitem!!