2 de maig 2009

Cambra d'Ase, corredor Vermicelle de pujada i de baixada

Aquest dissabte era un dia que semblava que havia de fer molt bon temps, però que encara podia permetre una bona esquiada prop de casa. Així que hem quedat amb en Piter per fer-ne alguna. No sabíem massa quina: ens trobem i de pujada ho anem parlant!

Potser la vall d'Eina? Potser la vall de Riberola? Travessem el túnel i ens trobem amb els núvols ocupant les carenes, doncs anem cap al Cambra d'Ase.

Pugem per les pistes i ens trobem amb una altra sorpresa, i és que hi ha una quantitat de neu nova, que no sembla gaire del mes de maig... El contrast és ben curiós, a la plana, els camps estan florits i els arbres treuen la fulla, a la muntanya, els pins estan carregats de neu i les roques entapissades.

Un cop a dalt, pensem en la possibilitat de pujar pel Vermicelle, i ja veurem per on baixem. Quatre persones ens precedeixen, tindrem una bona traça!

A baix el temps s'aguanta, però a dalt el torb apreta i no tenim massa visibilitat. A mitja pujada ens hem d'abrigar de valent i, a la carena, no es veu res de l'altra banda.

Hi ha un parell de francesos que tiren avall amb esquís. Tant el Piter com jo, mentre pujàvem, secretament hem anat valorant les possibilitats de baixar-hi... Ho provarem?

El gruix de neu és considerable, però sembla que aguantarà. Tinc dubtes sobre el meu nivell d'esquí, però el repte m'atrau amb força. Així que tirem avall.

Comencem a baixar, i al principi costa. El corredor és dret (45-50º) i estret, i la neu tampoc és perfecte. Al Piter també l'hi costa, però el seu nivell és superior. Mica a mica vaig agafant confiança i finalment m'acabo llençant...

A la sortida ens relaxem i ens sentim molt feliços d'haver-ho aconseguit, enmig de les petites allaus que van caient de les paret laterals per les purgues de neu. Ara el sol escalfa altra cop, i veiem tot d'allaus que a la pujada no hi eren.

Ens plantegem de fer una nova pujada per la canal central, però ara la neu ja està força pesada, i hem de baixar.

I enmig d'una neu molt humida que no permet esquiar amb gaire alegria tirem avall, però res ens pot treure la rialla que se'ns ha quedat impresa a la cara....

I això que el Barça encara no havia apallissat al Madrid!!!

13 comentaris:

lluís ha dit...

Quan us ajunteu vosaltres dos Déu n´hi do, eh!
(Encara recordo la canal del Pic d'Alba)
Felicitats!

Roque ha dit...

Hola Joan, sóc el Tony (colega d'en Mohawk), hem escalat alguna vegada plegats (via del guarda i al serrat de mullapans), no se si t'enrecordes. Enhorabona per l'activitat, veig que no pares gaire.
No vegis com està encara de neu, m'estic plantejant anar la setmana vinent a la nord del Cadí.
T'escric per comentar-te que t'he afegit al meu blog, si no et fa res, per controla qué vas fent.
Salut i una abraçada.

Piter ha dit...

Gran esquiada !! Gran sortida i gran companyia !! Un plaer sortir a esquiar amb un crack com tu !!

La proxima... a veure que tal, pero em sembla que l'haurem de fer improvitzada que sempre ens surt bastant be !!

Gatsaule ha dit...

Lisu, tens raó, aquest hivern ens han sortit bé les coses!

Tony, ja tens blog? No dubtis que l'aniré seguint!! Espero que segueixis en forma....

Piter, això: la pròxima que també sigui improvisada!!

Roque ha dit...

Gràcies Joan, però amb aixó del nen, he perdut molta continuitat. Faig el que puc.

Jaume J ha dit...

Ja tens rao, ja... quanta neu! divendres creuàvem la Cerdanya per anar a l'Arièja i sabia greu passar de llarg i deixar tans matons blancs per tastar. Avui diumenge de tornada encara es veu tot ben blanc.
Per cert que les fotos m'han recordat molt les d'un Vermicell nostre de l'abril del 2005. Es posa preciós després de nevar!

Selene ha dit...

Jo també vaig veure el contrast que comentes, però des d'una altra perspectiva: des del Collsacabra, on tot era ben verd (o d'altres colorets, segons les flors que hi abundessin), destacava a l'horitzó tota la línia emblanquida dels Pirineus. Una imatge curiosa, però realment bonica.

PGB ha dit...

Ostia! Si jo dissabte també estava a Cambra d'Ase! Però al arribar al circ, la gran quantitat de neu va fer que optéssim per renunciar a fer cap corredor.

Potser les traces eren nostres. A quina hora vau sortir del parking?

Llorenç ha dit...

Però encara hi ha neu???? i aquí on es posen els friends??? ai deu meu!!!

Felicitats a tots dos!!

Jaumegrimp ha dit...

Ferma la sortida! al corredor poc lloc per girar hi ha no? anar saltant fins que s'obre l'embut...felicitats per la canal!

Gatsaule ha dit...

Roque, disfruta del nen, tots hi hem passat per aquí!

Jaume, ara hem d'esperar que marxi la neu nova i surti la vella i transformada, llavors tindrem alguna sortida bona!!

Si, Selene, tenim un maig que no ens el mereixem!

PGB, tu estaves per allà? Com és que no ens vam veure? Nosaltres vam deixar el cotxe cap a 1/4 de 9, i de tornada segur que no ens vam creuar...

Llorenç, aquí també hi ha molta roca, però em sembla que encara hem d'esperar alguns dies per anar-hi!

Jaume, costava força, sobretot els primers girs, però la neu es deixava fer bastant bé. Perquè és estret i molt pendent!

Xavi ha dit...

Osti veig que t'has passat a l'esquí extrem!!! hauràs de canviar lo de "Gatsaule" per "Tardivel" jeje, felicitats per la baixada! Al final no va fer gaire bon dia per anar al Riambau i sembla que ja no està en tant bones condicions.
Adéu

Gatsaule ha dit...

Si, ja has vist on vam acabar anant.... Ens en va sortir una de bona!