1 de maig 2009

Carenes del Solsonès. De Sant Llorenç a l'hostal del Pla.

Una de les millors maneres de sortir a caminar per la muntanya, no és tenint un cim com objectiu, sinó un restaurant.

Així que aquest matí hem sortit amb la Clara de Sant Llorenç de Morunys per anar fins a l'hostal del Pla, seguint el GR 7.

El camí se'n va cap a ponent passant per l'ermita de Sant Serni (a sobre), pujant a buscar les carenes que envolten la clotada de Vilamala (a sota).

Una gran part del camí és com una mena de mirador sobre les roques de Canalda, que tenim sempre a la dreta. En mig d'uns prats, hem vist les primeres orquídies de la temporada.

Tot el recorregut és molt agraït, camins ben traçats i grans trams de carena amb unes vistes molt bones sobre el Prepirineu, del Montsec als Rasos de Peguera. Hi ha algun punt massa proper a la carretera, però tot i això, el camí no perd la gràcia.

A l'hostal del Pla, un bon dinar amb carn a la brasa i bon vi, i un retorn calmós cap a Sant Llorenç per pair-lo. No serà la darrera sortida que tingui una finalitat tan bona!

El recorregut és bastant llarg, però es fa molt còmodament. A sota teniu el mapa i al wikiloc, el track del recorregut.

5 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Per cert, el menú dels festius és de 15 eurinyos molt ben gastats!

Jordi Soldevila ha dit...

Gatsaule, com a solsoní et recomano una altra sortida muntanyenca-gastronòmica: una caminada per la Serra de Busa i un bon àpat al Rial de Busa. Immillorable!!!

Salut i muntanya!

Solde

Gatsaule ha dit...

Jordi, la conec i potser és la millor. Fins i tot és fàcil que la torni a fer abans no vingui la calor de debò!

Llorenç ha dit...

Joan! veig que ja t'apropes a Vilamala!!! je je ej!! ep! en tinc una per anar a Busa Joan! quan vulguis ja saps! escalada i un arròs de l'hort!

Gatsaule ha dit...

Vinga Llorenç, posa una data!