23 de nov. 2008

Roca Forcada, volta pel nord-est del Catllaràs

Sembla estrany que encara quedin indrets de la comarca on no hi haguem posat els peus, el que diu molt a favor d'aquesta terra tan generosa en raconades per on val la pena de perdre's-hi. La roca Forcada (a sobre), n'és un bon exemple. Amagada darrera del Joc de Pilota i el roc de la Lluna, hi has d'anar expressamentg si la vols veure.

Aquest dissabte, amb la Carme, la Clara i el Pep hem anat a fer la volta recomanada pel llibre "l'Alt Berguedà en 27 itineraris", que hi passa. Una volta molt agradable per fer en una matinal tranquil·la.

Sortint del monestir de Santa Maria de Lillet, molt a prop de la Pobla, el camí puja suaument per la carena cap al xalet del Catllaràs i el mirador del Roc de la Lluna (a sobre).

Nosaltres hem estat de sort, bufava el vent del nord, el què es tradueix en dies lluminosos al Berguedà (a sota, perspectiva de la serra d'Encija fins el Pedraforca).

Després de deixar enrera el Joc de Pilota (a sobre), ens enfilem a la roca Forcada. El camí és evident des del coll, tot i que en algun punt cal estar atent a les fites. Al final, una petita grimpada opcional (a sota) dóna pas a la punta occidental.
Per acabar d'arribar fins a la punta oriental, cal seguir la cresta, fàcil però molt aèria. Retornar pel mateix camí fins el coll i després, recte cap avall. El llibre descriu meticulosament la baixada cap a Junyent, però nosaltres ens vam guiar per la intuició seguint el camí més evident, i també vam arribar perfectament fins a la pista que et retorna a Santa Maria de Lillet !

A sota us deixo el mapa del nostre recorregut i, al wikiloc, hi trobareu el track. Espero que quan hi aneu us faci un dia almenys tan fantàstic com a nosaltres.

9 comentaris:

enric faura ha dit...

Excursió preciosa, senzilla, però molt agradable. Tanmateix el descens per Junyent és una mica embolicat, ja que està molt brut i alguna esganrrinxada no ens la vam poder estalviar.
Per quan una guia del Catllaras?

Jortx ha dit...

Primer caminades, després esquiades i ara grimpades!

Espero ansiós el teu retorn a la vertical!

Gatsaule ha dit...

Si, a la baixada hi ha algun esbarzer extra, però vaig trobar que es passa va prou bé, el rastre es va seguint sense massa problemes.

De guia del Catllaràs ja n'hi ha una, però si que en caldria una altra de millor.

Jortx, no trigaré gaire, però tornar a anar amb tu ja costarà més !

Joan Baraldes ha dit...

Ja veig que has començat a grimpar !! segur que ben aviat tibaràs de valent.

Selene ha dit...

Ostres, on és la neu? Ara que ja m'he acostumat a veure les teves fotos sempre ben blanques...

Llorenç ha dit...

uyyyyyyyyy!!! per aquestes fotos apareix molta roca ja...ejem ejem....com diu en Jortx, a veure si abans de nadal ja ens fas algún post de paret!!!je j eje1!!

Anònim ha dit...

Tenia ganes de visitar aquest racó i ara mi has posat imatges, perfecte !

Xavi ha dit...

Fantàstic el Catllaràs, un dels racons que més m'agraden del Berguedà. La setmana passada hi vaig anar dos dies, una matinal a fer un tram a peu de l'olla de Sant Julià (només la part de la Solana i la collada Subirana) i un altre amb la bici buscant la baixada des del joc de Pilota al refugi d'Ardericó, gran ensigalada pel bosc i un altre dia que hi hauré de tornar per trobar-ho. També volia pujar a la roca Forcada però no va donar temps.
Per cert, com és que al wikiloc surten 1300 de desnivell de pujada? Perquè no n'hi pas tant de desnivell, no?

Records!

Gatsaule ha dit...

De tant en tant s'ha d'anar canviant, ara neu, a ra a peu, ara una grimpadeta..., i a veure si ben aviat començo a tocar roca !

Xavi, per baixar del Joc de Pilota al refugi, jo no em complicaria la vida i ho faria per la pista del coll d'Arderiu, fas una mica de volta però és tot baixada i amb la bici és un moment.