8 de nov. 2008

Puigmal, l'estrena de la temporada d'esquí

Després de comprovar directament el cap de setmana passat, la gran quantitat de neu que hi havia a la muntanya, volia acabar-ho de veure fent la primera esquiada de la temporada.

El cim escollit, el Puigmal pel vessant nord, una clàssica que té una mica de tot, fins i tot comoditat d'accés.

De bon matí les boires ens amagaven l'objectiu (a sobre), entre uns i altres anàvem comentant la possibilitat que els del temps l'endevinéssin quan van pronosticar mal temps pel Pirineu al matí d'avui. Però afortunadament ha estat poca cosa, i ben aviat s'ha obert el dia (a sota).

Perquè de neu n'hi ha, n'hi ha molta i prou bona. Sobretot pensant en el temps en que estem. A la part superior era excepcional, com si esquiessis per pista, més avall només bona.

De fet, el lloc és tan atractiu i les condicions tan bones, que érem força esquiadors i, fins i tot, hem coincidit més d'un bloguer (a sota) A veure si els coneixeu.

Dalt de tot, ja feia un dia fantàstic. A més, el braç no se m'ha ressentit gens de l'esforç i he pogut gaudir molt de l'esquiada, tan a la pujada com a la baixada.

Al cim hi hem fet una estada curta, bufava un aire força gèlid que convidava a no allargar-hi massa l'estada. Així que hem fet quatre fotos, hem buscat entre les boires llunyanes el país d'en Serrallonga i ens n'hem anat avall.

Veient com estaven les creus del cim (a sobre), podríeu endevinar quina és la direcció del vent dominant ? No és massa difícil, fins i tot ho sabria el Tomàs Molina....

De la baixada no he fet cap foto, amb la neu que hi havia qualsevol es parava a treure la càmera ! Però si que deixo el mapa de la ruta, encara que sigui arxiconeguda.

6 comentaris:

Jaume J ha dit...

Ep! Gràcies pel post a cegesqui!
El Puigmal fa goig... i a la Vall d'Aran ni t'explico: avui hem pujat al Tuc del Port de Vielha amb molta neu (pols a les obagues)... les muntanyes es veuen ben blanques per tot arreu! aviat les piulades.

Piter ha dit...

Osti.. gran jornada pel puigmal !! un plaer veure't de nou, per cert.. on es q vau trobar encara mes bona neu??

Gatsaule ha dit...

Jaume, al contrari, gràcies a tu per mantenir-lo.

Realment la neu està genial a per tot, espero poder-vos llegir ben aviat !

Piter, si, va ser una gran alegria, no t'esperava gens ! Als Pedrons avui hem trobat la neu encara millor, una pols increïble !

PGB ha dit...

Veig que aquest any si que m'hauré de fer amb l'equip d'ski de muntanya i començar d'una vegada :) Les dues últimes temporades sempre em feien fer-me enrera ;(

Vau disfrutar bandarres! :D

Gatsaule ha dit...

Si, Pere, i diumenge encara més ! Si algun dia t'hi vols apuntar, només ho has de dir !!

De moment ha començat molt bé la temporada.

Piter ha dit...

No descarto apuntar-me diumenge... i potser vindria amb uns companys.. tu mantent-me al correu via mail de on vols anar a voltar-la !!!