17 de nov. 2008

Pica Cerví de Durro, vall de Boí.

El dissabte a la tarda, amb la Clara, vam marxar tot cofois cap a la vall de Boí per fer alguna cosa amb esquís des de l'estació de Boí-Taüll. Cap dels dos hi havia estat mai (a l'estació, clar), i semblava bona idea perquè continua tancada.

Just arribar-hi, trobem un rètol anticonstitucional (a sobre) i la barrera de l'aparcament tancada, així que girem cua, baixem uns metres i parem a la cuneta a passar la nit (a sota). Una mica vam seguir al peu de la lletra allò de que per ser part de la solució, has de ser part del problema !

Finalment ens decidim per la pica Cerví de Durro (2.652 m) i, havent esmorzat, tirem pistes amunt. Aquest és un cim ben bonic (a sota), força còmode i amb una aresta final molt interessant. Ens sembla un bon primer contacte amb la zona.

A més, fa un dia magnífic amb inversió tèrmica. Com més amunt, més bo.

Quan arribem a l'aresta, però, la cosa es comença a complicar. Ens rep un vent molt fort que ens desequilibra i ens obliga a posar ganivetes (a sobre, amb el cap de Caspes Roies al darrera). Seguim pujant, però no sense problemes. De tant en tant el vent ens obliga a apalancar-nos ben fort amb els bastos per no caure daltabaix.

Sort que la temperatura no és molt baixa, que si no hauríem quedat garratibats de fred amb poca estona ! Només cal veure les imatges per donar-nos-en compte:



Un cop a dalt, però, la vista val la pena. I com si el vent respectés la decisió de continuar malgrat la seva força, dóna una treva i dalt de tot hi regna la tranquilitat.

Davant nostre (a sobre) tenim el Corronco de Durro i el Turbó, al fons. Cap a ponent el massís de la Maladeta, el coll de Geleda i Barruera (a sota).

I una magnífica baixada fins el cotxe, clar !

9 comentaris:

mchesa ha dit...

Enhorabona per l'activitat, unes fotos molt maques! ojalà sigui un bon any de neu aquest!!!

Llorenç ha dit...

quines ganes de patir fred!!! i jo escalant en maniga curta!!je je je!!

Xavi ha dit...

Bon reportatge! Aquest vídeo amb la ventolera em recorda alguna ascenció de l'any passat jeje...
Veig que de moment has començat fort la temporada. Jo només porto un Bastiments. Avui, però, m'han arribat uns esquís nous que hauré d'amortitzar, a veure si en fem alguna. Adéu.

Gatsaule ha dit...

Gatta, de moment ha començat molt bé l'any, ha notat que no puc escalar i el temps s'ha enrotllat !

Llorenç, pots estar segur que em fas enveja, i no precisament per la màniga curta....

Xavi, si tens ganes de sortir algun dia, ja quedarem. Entre desembre i gener faré moltes vacances, així que segur que algun dia trobarem.

Mingo ha dit...

Ostres quines fotos més guapes, tens raó que tens els deus al teu favor, pq poques vegades es donen condicions tan bones tan aviat. Ahir em deia el Josep A. de treure la pols dels esquis, em sembla que ho faré. Vinga salut

Jaumegrimp ha dit...

La Pica Cerbí és un molt bon cim, a més amb l'estació tancada! quin goig, quina baixada us esperava si no fos pel vent...

Gatsaule ha dit...

Mingo, sortiràs el cap de setmana ? Cap on vas ?

I tu, Jaume ? Ja has provat la neu de tardor ?

Aquest any val la pena !

Mingo ha dit...

Joan acabo de veure el post, ara que ja ha passat el cap de setmana. Ja pots escalar?????

Gatsaule ha dit...

Encara no, encara no... Però el dissabte vaig provar una mica la grimpada !