10 de nov. 2008

Pic dels Pedrons, la clàssica!

El Pedrons és un dels cims més clàssics d'esquí de muntanya, i em sembla que no he deixat d'anar-hi cap temporada. Així que és una muntanya amb pocs secrets, com anar a retrobar-se amb una vella amiga.

Potser aquest cop la diferència ha estat anar-hi tan aviat, i hem notat que la visita l'hi ha agradat, perquè ens ha obsequiat amb la millor neu que mai hi havíem trobat. Una neu pols que costa de veure en tot l'hivern, sobretot en aquestes latituds.

Abans ens havíem mirat el Coma d'Or, però estava pitjor de neu. La neu comença cap els 2.000 m, tal i com podem veure al Roc Melé (a sota), també impracticable. Així que amb l'Albert i la Caro hem tingut clar que l'objectiu havia de ser els Pedrons.

Al Pedrons, en canvi, després de passar justets el tram de sobre la carretera, hem gaudit de condicions alpines. Les imatges parlen per elles mateixes.

A més, la temperatura era freda però feia un aire que molestava poc, just el què cal perquè la neu no es transformi massa. Un dia magnífic, ha arrodonit l'ascensió.

Després d'arribar fins al veritable cim, a l'altre extrem de la cresta (a sobre), hem fet un mossec per preparar-nos per la baixada (a sota). Els nervis de l'Albert i la velocitat amb què s'ha menjat l'entrepà feien preveure una bona baixada.

Aquest cop si que he fet fotos a la baixada, valia realment la pena (a sobre). Fins i tot he volgut enregistrar una mica les bones condicions perquè potser més endavant costarà de creure. L'Albert i la Caro m'hi han ajudat:


12 comentaris:

lux ha dit...

UUUaaauuu!!!
quina neu.... es de somni!!
...li vaig a ensenyar el fideu als meus skis... que no perdin comba!!

Enhorabona skiador!!

Anònim ha dit...

Fotos amb ambient i neu genials ! Felicitats de poguer gaudir-la.

Anònim ha dit...

Felicitats a tots els esquiadors, la neu devia ser molt bona!!
Jo vaig anar a una fira de venda de productes de segona ma a Sitges i s'hi podia estar amb màniga curta i gairebé anar a la platja, quins contrastos que té el nostre país!! Potser algun dia algú de vosaltres em podria vendre uns esquis de muntanya de segona ma, si pot ser d'aquests que giren sols com els de l'Albert...!!
Clara

PGB ha dit...

Genial Joan! Aquest cap de setmana si que vas xal·lar! :D

Me'n vaig a dormir amb unes bones sensacions dps de veure les fotos i el video ;) Bonanit!

Mingo ha dit...

Collons Joan, no ens dones temps a res. Jo volia fer un comentari del Puigmal i ja veig que hi has tornat. La neu es veu bonissima.
Felicitats per l'activitat.

jaumeplanellpiqueras ha dit...

El Pedrons és un cim que a mí sempre m'ha deixat content, no sembla gran cosa, però la ruta és variada i l'aresta final li dóna caràcter...vaja com està de neu el Pirineu ja! a veure si dura.

Gatsaule ha dit...

Si, he pogut aprofitar bé els dos dies. No passa sempre que trobo la neu a prop de casa i en tan bones condicions... I molt menys al novembre !

L'any ha començat molt bé, ja n'estic pensant alguna pel proper cap de setmana....

Llorenç ha dit...

Ep!! que t'ho acabaràs tot!!!!

veig que aixó ja va millorant!!! el braçja comença a saber qui mana i ja no es autonom!!! je je je!

comença el festival de la neu!

ens veiem aviat company!

el yeti ha dit...

Ufffff!!!
Poques veghades, havia vist el Pedrons, tant ple de neu!!
A veure si pel diumenge, encara en queda!!

Gatsaule ha dit...

Què Llorenç, no t'hi animes ? Ja m'han dit que ara la teva especialitat és l'Slow climbling !

Yeti, segur que si. I si veus a la Clàudia, dona-li records !

Joan Baraldes ha dit...

Quina neu !!!
Això de poder filmar-ho va molt bé perqué així ens dona una impressió real de la neu que hi ha a la zona

bones esquiades

Gatsaule ha dit...

Si, aquest cap de setmana hi vull tornar.