2 de nov. 2008

Cadí, neu, i una estrena remullada

Aquest cap de setmana volia estrenar la furgoneta que la setmana passada em van portar els reis (els de l'Anoia), i tenia diverses idees interessants. Però va arribar el mal temps i les nevades i vaig haver d'improvisar.

Així que el divendres al vespre me'n vaig anar en direcció al pla de les Bassotes, al sud del Cadí, per dormir per allà dalt i l'endemà intentar el Comabona, o almenys intentar-ho. Però tot i que plovia intensament, una acumulació de neu a la pista no em va deixar passar més amunt, i vaig aparcar la furgo per passar la nit poc abans del coll de Torn, a uns 1.800 m d'alçada (a dalt).

Després de ploure i ventar tota la nit, al matí el temps seguia igual, pluja, vent i fred. Tot plegat no convidava a marxar gaire lluny, era millor deixar que el temps anés passant entre esmorzars i cafès.

Perquè a dins s'hi estava d'allò més bé, i la calefacció funciona de meravella ! És una sensació especial aquesta de dormir tan còmodament en un lloc com aquest, en una nit tan dolenta, enmig del temporal. Puc dir que, des d'aquest punt de vista, l'estrena ha estat molt bona.

A mig matí els núvols van començar a obrir-se i va parar de ploure, així que abans de tornar encara vaig sortir a fer una caminada i veure com n'estava de carregat de neu el Cadí.

Molta neu, i molt humida. Esperem que faci una bona glaçada i s'estabilitzi... Mentrestant tot va ser gaudir de l'ambient hivernal, observar una mica les pedres (a sobre, assilines de l'eocè) i la vegetació, i constatar que aquest any ja s'han acabat les escalades de roca al Pedraforca !

13 comentaris:

Mingo ha dit...

Joan vas tenir un bon estreno amb les condicions que hi han hagut aquest cap de setmana.

Gatsaule ha dit...

Si, però va anar molt bé de cara a la temporada de neu. Ara ja sé que s'hi està molt bé a dins, quan a fora fa mal temps...

Selene ha dit...

"Assilines de l'eocè"? Què és això? Un insult o què?

Tinc un altre dubte: si a la Califòrnia de l'Ozzy l'hem batejada com a Ozzimòbil, com li haurem de dir a la teva? Gatsimòbil? ;-)

Selene ha dit...

Ja em veig demà, quan algun dels nanos vingui a tocar-me els nassos li diré: "Ets un assilina de l'eocè"! :-p

Gatsaule ha dit...

Molt bona, Selene ! Però tu que ets una persona de molta cultura, ja saps que les assilines són uns foraminífers que van conviure amb els nummulits, i que vivien tranquil·lament a les plataformes continentals entre el paleocè superior i l'eocè inferior...., i paro !

Ja m'explicaràs si ha funcionat amb els alumnes això de l'assilina....

De la furgo, els meus fills en diuen el papamòbil, però clar, el context és diferent !

Luigi ha dit...

Hola muntanyenc,

Segueixo el teu blog des de fa un temps i m'agraden força les entrades.

Tot i que jo no sóc escalador sí que visito -o intento- visitar la muntanya tan sovint com puc, en forma de corredor, excursionista, naturalista o simplement en pla contemplatiu, que la muntanya ofereix per tothom

Fins aviat

Lluís

PD: I força assilines!

Selene ha dit...

Això dels nummulits em sona! En van trobar un munt el dia que vam anar a fer l'Agullola de Rupit!!

Ui, i del tema alumnes, millor me n'estic, que si no el dia següent encara em vindrien els pares a queixar-se de per què insulto els seus nens!

Com el curs passat, que una mare va venir a rondinar perquè a la seva nena algun profe li havia dit que estava a la Lluna de València! I més que li podien haver dit: que baixés de l'hort, que estava empanada, o atontada, que toqués de peus a terra, que estava contínuament de cos present però ment absent, que no sap per on navega, etc., etc.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Jo vaig tenir caravana molts anys, fins que els menuts van deixar de ser-ho. En tinc un gran record d'aquell binomi llibertat-protecció. A disfrutar de la "furgo"!
Per cert, aquests dies vaig veure el Pedraforca des de Castellar de n'Hug. Voliem fer un recorregut des del Coll de la Crehueta. Un altre dia serà, però l'espectacle de pluja i boira va valdre la pena i molt.
Salutacions.

Llorenç ha dit...

Veig que no t'has pogut aguantar!!!

sembla una bona estrena!!

nosaltres estavem prop del Pedra també...vam pujar a Gisclareny a casa d'uns amics a fer xai al fron, feure vi, i fer festeta!! però segur que no teniem la teva sensasió de llibertat!!!

Gatsaule ha dit...

El coll de la Creueta és un lloc ben especial, tot aquell paisatge de formes arrodonides... Però aquest cap de setmana passat no convidada gaire a sortir a caminar, ara deu estar ben nevat.

Llorenç, si o arribo a saber hauria tret el cap per veure-us, i ja m'hauria menja jo el xai, que tu ets un escalador de nivell i no pots menjar gaire.....

Joan Baraldes ha dit...

Joan, veig que tu també has començat la temporada d'esquí de muntanya !!
Si el braç aguanta, ben aviat podràs escalar de nou.
anims

Piju ha dit...

Ei!, bona estrena!
se la veu molt contenta a la furgo de continuar fent pistes de muntanya...

Gatsaule ha dit...

Joan, per esquiar el braç em va bé, però per escalar encara em queda... Ara, que tard o d'hora, tot arribarà !

Piju, de moment no en tinc cap queixa, em tracta millor del què pensava ! Una molt bona eina, s'hi dorm molt bé i la calefacció va de conya !