3 de març 2008

Roca Dreta de les Valls, via KRT

Aquest diumenge, un any més tard del que havia de ser el meu primer intent a aquesta via, he pogut comprovar perquè la KRT de la Roca Dreta de les Valls té la fama que té. Una fama realment merescuda, la via és una meravella. Roca excel·lent, equipament correcte i passos per tots els gustos.

De tota la colla que vam coincidir el cap de setmana gràcies a l'hospitalitat dels Kutrescaladors a Horta de Sant Joan, el diumenge vam atacar la via dues cordades, la Raquel la Lu i jo mateix, i els Kutres amb l'Adrien. També ens van acompanyar el Pere, que encara està convalescent, l'Anna, el Tànger, i l'amic kletterer que tenia altres plans.

A sobre deixo la ressenya d'Onaclimb i un recorregut aproximat de la via (amb una cordada que feien una reunió curiosa al mig de la primera tirada, en un punt amb tres burils molt rovellats). La via recorre més o menys el bonic esperó que tan sembla agradar a la Raquel i l'Antxi (a sota).

No anem gaire aviat, es nota que ens ha costat matinar, així que comencem ràpidament i no ens ho mirem gaire (a sobre). I l'atzar fa que comenci jo mateix un llarg que faig gairebé tot en A0, un pas d'estreps i alguna sortida en lliure en són l'excepció.

Darrera meu, la Raquel ho força gairebé tot en lliure (a sota). La Lu puja la tercera amb un estil més ortodox.

El segon també em toca a mi i, com que sóc un cavaller, les deixo passar al davant sense intentar fer-ne cap més. Aquest em surt força bé, tot i que els espits són tan atractius que no puc evitar d'agafar-ne algun... La Raquel, en canvi, te una altra ètica i el fa ben net (a sobre).

La reunió és en un nínxol molt agradable, d'on costa de sortir-ne, s'hi està de nassos ! (a sota)

El tercer llarg és el llarg clau de la via. La ressenya diu: "6a de continuïtat". La Raquel puja fantàsticament i amb pocs dubtes (a sobre), a mi em costa més. Per sort, l'espectacularitat del lloc em dóna l'excusa ideal per penjar-me a reposar: fer unes fotos a la Lu que puja amb molt bona tècnica, mentre veig al Llorenç a la primera reunió (a sota).

Per cert, si mai heu tingut algun dubte del que parlen les dones mentre escalen, aquest petit clip de video en treu l'entrellat:



El quart llarg és teòricament més senzill, però te un d'aquells passos tan divertits que hi ha a totes les vies, un V+ del que no saps com sortir-ne (a sobre, la Raquel a la reunió següen i la Lu pujant. A sota, l'Antxi començant el llarg). Aquí la calor ja apreta i els peus es comencen a queixar.

Els darrers llargs els fa la Lu (a sobre) i, tot i que la dificultat afluixa una mica, fins poc abans de la darrera reunió no ens podem relaxar del tot.

Després ja queda tan sols seguir un tros la carena fins el collet, amb unes vistes fantàstiques cap a Horta de Sant Joan, el sinclinal de Penya Galera (a sobre, amb la interpretació geològica) i les Roques de Benet i baixar la canal evident fins al peu de la via. Allà bevem i ens refresquem al torrent mentre esperem a la segona cordada.

Un camí molt agradable ens retorna cap al cotxe (a sota), feliços i satisfets, i completament ignorants de l'embús que ens tocaria patir entre Tarragona i el Vendrell !

13 comentaris:

flx ha dit...

Fa molt bona pinta aquesta KRT, si que recordo que vem parlar fa temps amb la Lu per anar a fer la.
Menys mal que tu vas portar el solete el diumenge, per que a la resta s'ens havia oblidat i dissabte no el vem veure.

salu2
flx

Unknown ha dit...

Molt bé nano! M'ha molat un colló el video. Veig que a la Lu li ha molat molt el meu concepte de "love climbing". Jee jee jeeee!

Quan tingui un ordinador com deu mana tb em tiraré a la filmació extrema. Que bo bou!

Gatsaule ha dit...

Fèlix, al final no ens vam veure... O potser si però no et vaig reconèixer !

Kletterer, l'has de patentar aquest concepte, segur que triomfa !

PGB ha dit...

hey, jo em faig representant o comercial del "Love-climbing". Us en puc dir maravelles! xD

Heheh molt divertit el video de les noies, ja que a la Raquel no l'havia sentit parlant mai. O sigui que en un 6a ben assegurat no has de tenir tants passos a punt de caure? Jo estic a punt de caure estigui ben assegurat o no! xD

Llorenç ha dit...

si senyor!!!

una gran via per un gran cap de setmana! mira que soc nascut allà, i mai l'havia fet...il.luisió en tenia, però mai s'havia desvingut!

Es una via per disfrutar moltissim...i més si tens grau suficient! sino amb estreps, voluntat i una mica de por!

i el cap de setmana molt guapo!
anem pensant en la propera..je je je! tot i que ja tinc algunes propostes.....

Anònim ha dit...

Renoi!
Quina enveja!
Es veu una bona via.... però com hi han molts dies.... a la propera.... je je je
Felicitats sinceres per la pel.li... igual faig alguna cosa semblant amb el "projecte dels Piris"....

Mohawk ha dit...

Aquestes noietes, molt queixar-se però pugen xerran, eh!

Quin pedazo de via la KRT!! Però per impressionant la del costat (Secreta Vida). La Manuel Muñoz també està força bé, te la recomano!, i és que la Roca Dreta de les Valls està en un entorn impressionant...

A tibar-li!!

Pekas ha dit...

Un troç de vía... i molt bo el video... :-))) dones... els tíos... de que parlariam... ????

dones... birres...cremetes per les arrugues... ????? :-))))

I la foto del ninxo... i tant que feia mandra de sortir d'allà... tan ben acompanyat... "bandido"
:-)))))))))))))

Raquel ha dit...

Però buenooooo!!!! Les meves converses íntimes amb la Lu publicades a interneeeet!! Je, je!! De debò tinc la veu que he sentit en el vídeo? Però quin horrooooor!! Je, je!! I el que hi dic... però quina vergonyaaa!!! Després d'escoltar-me, m'ha quedat clar que estic més fluixa del que em pensava... je, je!!!

Una via preciosa, això sí, i amb molt bona companyia, durant la via i durant tot el cap de setmana!!

Ja estem pensant la propera sortida...

Miquel Sabadell ha dit...

Quin viot Joan! aquesta la vaig gaudir molt l'any passat! és una via força singular..

Al costat dret tens la Manel Muñoz,que tambe és bona opció si t'ha agradat la zona.

Molt bo el video! estas fet un bon paparazzi !!!

Gatsaule ha dit...

Veig que tothom s'ha fixat en el video i en les escaladores, però ningú ha valorat la magnífica interpretació geològica del sinclinal de Penya Galera.....

M'apunto les recomanacions d'altres vies de la zona, que em va agradar molt ! Però em miraré les ressenyes primer, he, he,...

Gatsaule ha dit...

I Raquel, realment la teva veu en directe és molt més càlida i agradable. Aquests grabadors de pega sempre la distorsionen !

Raquel ha dit...

Je, je!! Gràcies pels ànims!!

La interpretació geològica genial!! Je, je!!