30 de març 2008

Collbató: Integral Maria Antònia al torrent de Santa Caterina

Aquest dijous a la tarda, mentre buscàvem un altre sector, amb el Toni ens vam anar endinsant al torrent de Santa Caterina. Aquest torrent és el que puja des de l'àrea de picnic de les Coves del Salnitre, a Collbató. El mapa de sobre ajuda a entendre-ho millor tot plegat.

Al cap d'una estona de caminar i anar-nos adonant que l'estàvem cagant, van començar a aparèixer trams equipats amb cordes de nusos. Curts i fàcils. Així que vam anar pujant ben divertits fins que vam vceure a terra una inscripció que deia: "Integral Maria Antònia".

I a partir d'aquí el torrent s'ens converteix en una paret en forma de xemeneia molt pulida per l'aiga però ben equipada amb químics (a sota).

Què fem ? Doncs que estàvem allà amb tot el material a l'esquena, ens equipem i tirem amunt.

En van resultar tres llargs ben entretinguts i equipats, amb una dificultat que ronda el IV+, en general, potser amb algun pas aïllat una mica més dur (fotos a sobre).

Després el torrent s'aplana i continuem caminant fins trobar un nou mur que ens barra el pas. Això sembla més seriós, però està ben equipat i ens hi posem (a sota). En surt un llarg força dur, comença amb V+, passa a 6a i acaba en 6b, més o menys. Ho sé perquè vaig arribar fins bastant amunt forçant el lliure al límit, fins que una caiguda em va posar a lloc i vaig haver d'arribar a dalt en A0...

Després ja no vam trobar més dificultats. Un tros més amunt, un camí transversal realment bonic amb trams com el de sobre, ens va portar cap al coll de les Garrigoses per un indret ben vigilat per les cabres (a sota). D'allà una passejada et porta al camí de les Bateries, pel que vam retornar a Collbató.

I mentre baixàvem, una colla de cabres mascles ens van oferir un petit espectacle de despedida de la muntanya, fent allò que tant agrada als mascles, barallar-se entre ells ! I això que aquesta vegada no hi havia cap femella en discòrdia !

No us perdeu el final del video, quan apareix l'amo.....


8 comentaris:

Selene ha dit...

Ostres, on has gravat el vídeo?! Quin iuiu, amb aquestes banyes tan grosses! Això sí que són exemplars de "macho cabrío" i no el que volten per les discoteques, malgrat que sovint es comportin igual!!

Per cert, gràcies pel llibre! A veure quan el podré estrenar!!

Vlady ha dit...

Buena la foto de las dos "cotillas" ;)

Salu2

Piter ha dit...

Ondia tu... quin national geographic!!! Ha der ser realment guapo veure-ho en directe !!

Gatsaule ha dit...

Si, va ser molt espectacular, estaven just sota el Llençol i tan atrafegades que em sembla que ni ens van veure !

Per cert, si algú té referències d'aquesta Integral que m'ho digui que jo no n'he sabut trobar !

edelweiss ha dit...

eis k wapu el video! jo diss tb vaig veure tot un grupet d cabres lokes x ahi saltant...xo akelles si k es van percatar d la nostra presencia i se les van pirar!;D

Anònim ha dit...

Bona tarda,

He llegit al blog del jardi de l'Esperides que vas anar a fer la via "café copa i puro" a la roca Nerieda.
on puc trobar la ressenya ? que et va semblar la via ?

Gràcies

Joan B

Gatsaule ha dit...

Ja tens la resposta.

Et conec ?

Anònim ha dit...

Bon dia Gatsaule,
No ens coneixem, però entro sovint al teu blog que trobo que és molt bo i que s'ajusta força a la meva manera d'escalar. Jo soc de St Fruitós de Bages.

Gràcies per les teves ressenyes.

Joan Baraldés