16 de març 2008

Tossal de la Feixa, via d'en Guillem

El Tossal de la Feixa, situat entre la serra de Sant Joan i la vall de Sallent, culmina amb una cinglera calcària que, a la part més baixa, forma les parets de Coll de Nargó. Aquesta franja calcària està sobre d'uns conglomerats vermells molt característics que, en el seu punt més alt, també formen una bona paret.

Allà hi ha una curiosa via, la Jaume Caselles, que discorre amb els primers dos terços sobre conglomerat i el terç final sobre calcari. Una mica més avall, el conglomerat ja no és escalable, però el calcari si. I en Guillem Arias hi ha obert diverses vies.

Aquest dissabte xafogós, amb la Lu i el Xavi Grané, ens vam acostar a fer la via d'en Guillem (a sobre). El Xavi ja coneixia el camí i gràcies a això no ens hi vam haver de fixar gaire. El teniu bastant ben descrit aquí.

De fet, en podrien dir la via dels parabolts grocs, està tan equipada que costa de xapar-los tots, fins i tot la Lu se'n va saltar algun quan anava de primera....

L'inici de la via és evident, amb tres parabolts (a sobre). I la continuació també (a sota).

En general la roca és bona, però es nota que s'ha fet poc i cal fer-hi una mica de neteja, encara. Sobretot en alguns punts que s'escrosta una mica, o on s'acumula la terra.

De tant en tant es travessen algunes plaques llises i desplomades que requereixen l'artificial, però són trams curts i molt ben equipats i es passen bé en A0 (a sobre, el Xavi arribant a la segona reunió).
Al tercer llarg hi ha tants parabolts, que el Xavi només en xapava un de cada tres (a sobre), o un de cada dos en el tram d'artificial (a sota) !

Però tal i com comenta l'aperturista, es tracta d'un itinerari per passar-ho bé, amb un grau màxim obligat de IV+, i tothom equipa com vol (a sobre, la Lu als passos de V+ abans de la R4).

La via es prou interessant i el lloc bonic, amb una aproximació relativament llarga, però còmode, i cal agrair l'esforç dels qui descobreixen aquestes parets i en fan l'esforç de divulgació.

Mentre el cinquè llarg és estrany, amb un inici d'artificial en roca no massa bona i un flanqueig curiós, el darrer és molt bonic. Comença per una mena de graonada sota d'una marcada falla (a sobre), i continua fins al cim per unes plaques de roca molt bona.

Ja només queda seguir la carena, amb alguna marca de pintura vermella i abundants files de processionària, fins un coll des d'on es baixa a retrobar el camí de pujada, tot passant per sota de la paret (a sota).

10 comentaris:

Mingo ha dit...

Joan no pares, quina sort.
És un lloc que m'havia mirat per anar el dimecres, si fa bon temps, per fer-la en solitari, però jo tinc intenció d'anar a l'Avatar.
Records.

Raquel ha dit...

Ostres la Lu... l'altre cap de setmana encadenant 6b i ara saltant-se parabolts!! A la propera via no li deixo triar els llargs, caldrà fer-ho a sorts!! je, je!!

flx ha dit...

L'altre dia vaig veure la ressenya a onaclimb i em va semblar que podia estar bé.
El lloc te posibilitats?

salu2
flx

Gatsaule ha dit...

Mingo, no tindràs cap problema a l'Avatar, està superparabolada ! Hi ha un llarg de 30 m amb 24 bolts, perquè et facis una idea...

Raquel, la Lu va molt forta, el dia que s'ho cregui ja podem començar a tremolar !

Flx, el lloc és bo, però pel meu gust hi ha massa sostres que el travessen.

Unknown ha dit...

Ostia nano, estava mirant les fotos i aquesta via està realment molt equipada. La disposició dels parabolts sembla com si fos bidireccional. Pot ser que s'hagi obert en solitari?? De qui és aquesta via?

Gatsaule ha dit...

La via és del Guillem Arias i, si, s'ha obert en solitari, però quan jo obro en solitari pots estar segur que no hi poso tantes peces....

lux ha dit...

Bones!!
realment un dia fantastic: una bona passejada amb un paisatge que em va encantar, la via amb tant de parabolt no m'havia de preocupar ni quin llarg em tocava...

( o sigui raquel que si la propera ha d 'anar a asorts .. anirem a la veina ;-)))..jijiji

a més com que els companys tampoc els xapaven tampoc tenia feina a recollir cintes, bona conversa sobre bones parets, esquiades, muntanyes d'aqui i d'alla, en fi un dia genial! Gracies als dos per la jornada!

Ara posada a ser exigent...nomes dues pegues... que amb tant de parabolt m'havia de reprimir més per fer a0 i tramfulleries diverses ..sense aconseguir-ho massa.... perque tota la culpa es dels parabolts!!!

i la ditxosa processionaria!!!!
dimonis!!! encara nomes faig que rascar...

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ep Joan! una bona via i un bell racó per descobrir, se m'està omplint la llibreta de pendents amb tan bones vies, no coneixia aquesta paret i es veu prou interessant.

Xavi ha dit...

Bona via i bona companyia, llàstima que encara estic com la Lu, rascant de tanta processionària! A veure quan en tornem a fer alguna (potser la foto aquella que vas fer al llibre de piades...). Records!

Llorenç ha dit...

Ep Joan!!!

veig que no heu perdut el temps aquests dies!!!

així m'agrada fent deures!!
A veure si ens veiem un dia d'aquests! jo com tants també m'havia fixat amb aquestes vies, així que aviat ens hi aproparem!!!

je je je!!

felicitats!! veig que vas anar amb bona companyia!