9 de gen. 2007

Volta pel Picancel

El cim del Salga Aguda (a dalt) va ser l'objectiu principal que la colla barrejada de vilanovins i algun berguedà ens vam plantejar el diumenge. Un recorregut llarg i trencacames que ens havia de portar als dos cims principals del Picancel, el Salga Aguda i el serrat del Migdia, des del pont de Pedret.

L'itinerari, més llarg i esquerp del què ens pensàvem (prop de 2.000 metres de desnivell) el podeu veure al mapa del final. Primer pujava cap el serrat de la Covil, que té unes boniques vistes sobre la ciutat de Berga (a dalt) i l'ermita de Sant Miquel de les Canals, del segle X (a sota).

D'aquí, al serrat del Migdia i, després d'una llarga baixada per una canal, i una altra llarga pujada per una altra canal, just a l'hora de dinar érem dalt del Salga Aguda.

En lloc de tornar pel mateix camí, vam preferir el retorn per la solana, baixant prop del monestir de Sant Pere de la Portella per remuntar fins la casa de Mascaró i completar el circuit a Pedret, mig a les fosques.

A sota, tota la colla encara riallera al cim del serrat del Migdia, perquè encara no coneixien tot el llarg tram que els quedava per fer !

11 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada molt la serra de Picancell. Ara hauría de sortir el mapa de l'Alpina de Catllaras-Picancell, si el veus ¡avisa! :) :)

Anònim ha dit...

Ei Gatsaule! no pares mai pel que veig, els de la foto encara et parlen? vaja pallissa, dos mil metres de desnivell és una passada, sort que esteu forts!
Salut i bon any.

Gatsaule ha dit...

El Picancel és una meravella, la putada és que per anar d'un punt a un altre només ho pots fer pujant i baixant molt metres.

També té moltes parets de conglomerat per explotar, però estan lluny del cotxe,...

He de reconèixer que l'itinerari el vaig fer una mica "a vista" i els pobres van pagar la broma,...L'avantatge és que són molts metres però en 5 o 6 trams i amb llargues baixades intermitges.

Anònim ha dit...

El secret del Picancel serà trobar les zones d'escalada de bon conglomerat on no calgui caminar molt (es a dir menys de 20 minuts).

¡Compto amb tú per a aquesta tasca!!! :) :)

Hi ha potencial per a zones fresquetes d'estiu que tant escasejen. Hi ha molta cara nord...

Anònim ha dit...

Ostres amb l'excursió...

Ei el cim que es veu a la foto té unes parets xules...no hi ha accés amb cotxe? heheheheh!

Salut i bon any

Anònim ha dit...

Es la Salga Aguda. Al Picancel hi han unes parets de conglomerat orientades al Nord flipants!

Pero cal investigar accessos i en cap cas s'arribarà en 5 minuts caminant (crec)...

Anònim ha dit...

Dos fotos:

http://photos1.blogger.com/blogger/6753/1084/1600/canals3.jpg

http://photos1.blogger.com/blogger/6753/1084/1600/picancell2.jpg

Anònim ha dit...

m'ho vaig perdre,
llàstima, brrrr.

...i això que tenia moltes ganes de venir i ja em trobo en mitja forma.

Bon any i tanta activitat (frenètica) com en el 2006 !!!

Gatsaule ha dit...

K., en 5 minuts no, però en 30 segur que ja hi trobem cosetes, ja veuràs. Per cert, les fotos no es veuen, vull dir que l'enllaç està tallat.

Miquel, et vam trobar a faltar una mica, a tu i al teu sentit de l'humor ! Sobretot cap al final,.... I gràcies pels bons desitjos !

Anònim ha dit...

Gatsaule, felicitats pel teu blog, m'ha agradat molt, jo vaig descobrir el Pic-en-Cel amb el meu pare quan al mapa encara no sortia el pantà de la Baells, ara després dels anys l'he tornat a descobrir.
Et convido a donar-te una volta per la meva web:
http://rutesmuntanya.iespana.es/index.htm
Salutacions

Unknown ha dit...

Salut Muntanyencs
Molt bona aquesta excursió.
El dubte que tinc és el desnivell de 2000 metres.