20 de gen. 2007

Malanyeu, via dels senzills

Aprofitant el que diuen que és el darrer cap de setmana de primavera avançada (ja ho veurem), amb el Joan hem anat a passar calor a Malanyeu. A passar caloreta i a comprovar que, a més de la via Stoc de coc, també n'hi ha altres que arriben a dalt i que són igualment molt interessants.

Així, la via dels senzills (o dels denzills segons la guia), s'enfila fins dalt de tot a l'esquerra de la gran fissura de l'esquerra de la paret del Devessó, amb alguns trams més difícils que l'Stoc de coc, però sense la seva continuïtat.

El primer llarg comença de forma senzilla flanquejant cap a la dreta passant per un pont de roca (foto de sobre). A partir del primer parabolt, l'itinerari puja directe fins un arbre sec (6a), on es fa la primera reunió.

La sortida de la reunió és força espectacular, amb un flanqueig pel mig d'un sostre que, encara que no ho sembli, només és V+ (foto de sota, el Joan començant el pas).
Després del flanqueig, l'itinerari retroba la placa i continua amunt (a sota) fins la reunió en un còmode replà (V+, V). El tercer llarg és més fàcil (IV) però molt bonic, i el darrer cal anar en compte de no tirar recte amunt, s'ha de flanquejar cap a la dreta uns 10 m fins trobar el començament d'una placa típica malanyeuenca que et porta fins dalt.

La via es troba ben equipada i, entre això i la velocitat que porta el Joan quan escala, ens ha permès d'escalar la via en poc més d'una hora i mitja. Molt recomanable pels amics de les vies llargues de Malanyeu.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

L'equipament es comparable a la Stoc de Coc?

Bon feina! :) :)

Anònim ha dit...

Olé! Veig que vas practicant pel diumenge, a veure si el temps es comporta i podem fer la Quira i la Drag ;)

Gatsaule ha dit...

No es pot parar mai !!

Si, és comparable, potser els parabolts no estan tan seguits però la dificultat tampoc és tan sostinguda.