14 d’abr. 2023

Malanyeu, paret del Devessó, via dels Jubilats.

Fa poc vaig veure al blog del Joan Baraldés que havia obert una nova via a Malanyeu, en una zona que ja està força saturada. De seguida vaig pensar que potser s'havia passat de frenada, que tampoc cal cosir-ho tot, però he de reconèixer que, després de fer-la, tot i que evidentment passa molt a prop de les vies veïnes, la via no està malament.

A sobre podeu veure la ressenya que ell ha fet i que trobareu al seu blog.

Amb el Pep hi vam anar una estona de dimecres a la tarda, i vam encertar perquè és una via ràpida. Ja la vam trobar fàcilment perquè hi ha el nom a peu de via.
Només veure la placa del primer llarg ja ens va semblar que fàcil no seria, i així és, un bon llarg amb un tram central de V+ de veritat, que cap a la part superior va afluixant fins a la reunió.

Un bon llarg molt assegurat (14 assegurances en 30 metres) que permet arriscar sense patir. 

La reunió és rapelable (la única), suposo que per fer-lo en mode escalada esportiva...
I el tercer marxa fort en diagonal a la dreta per no topar amb cap de les vies veïnes i no és lleig. Tampoc és V grau, potser IV+, però independentment de la graduació és un llarg bonic, amb forats i una roca molt abrasiva.
Després, com que la via no és rapelable i volíem baixar ràpidament, vam caminar uns metres cap amunt fins trobar la darrera reunió de la via Pa-Ba, des d'on vam arribar a terra amb 3 ràpels de menys de 30 metres.

El resum és que, sense entrar si calia o no calia aquesta via, a nosaltres ens ha agradat, i no cal que porteu res més que les 14 cintes.

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Així t'ha agradat? ho celebro, a veure si la tasto. La segona tirada ?
Que be amb el Pep, ara fèia temps que no el veia. Per cert anàveu amb corda simple?

Joan Baraldes ha dit...

Gràcies pels comentaris Joan.
És cert que les vies cada cop s'apropen més les unes a les altres, però cada línia te un dibuix únic que la fan diferent.
Salut a i a escalar.

Pilichan ha dit...

Cert