26 de gen. 2023

Via de les 5 feixes, Vilanova de Meià

La via de les 5 feixes és una via marca Baraldés, que fa una mena d'escalada-excursió entre la carretera del Pas Nou i la carena de la serra del Cucut. Una via que per dies dolents com el què vam enganxar, amb boira i la roca molla de la pluja nocturna, almenys permet d'escalar una bona estona!

Aquest tram de la paret està tallat per diverses feixes que li treuen continuïtat (concretament 5!), però els trams entre feixes són bons o molt bons i amb bona roca.

A sota deixo la ressenya del Joan Asín, que és la que vam utilitzar nosaltres i ens va anar ben bé.
La via comença a peu de carretera, una marca "5F" a la roca ens dóna una pista, l'altra és mirar amunt i veure la zona on la paret és més discontínua. Un primer llarg amb un tram vertical però que amb un pas d'A0 és de bon fer, tot i la mullena, i després una bona estona caminant fins arribar a l'alzina de la reunió.

El segon és més constant i més interessant, no és senzill del tot, però els parabolts ajuden a escalar amb la calma suficient per anar pujant, tot i tenir ara ja les mans força glaçades! Ja va ser mala sort trobar un dels pocs dies de mal temps del desembre!
El tercer és una placa que enllaça les feixes número 2 i 3, de l'estil de l'anterior però lleugerament més senzilla, ens porta directament al que penso que és el millor llarg de la via, el quart.
El quart comença senzill fins arribar a un desplom, amb un pas d'A0 que no és senzill perquè cal fer-lo al mateix temps que flanqueges a l'esquerra. Després es manté la dificultat però els passos són molt bonics.

La segona part del llarg és un fabulós diedre, gaudi pur. Si hi aneu, ja ho veureu!!
Finalment venen els dos darrers llargs, el cinquè el vam fer per la dreta, trobes algun tronc emprenyador, però el V+ no el vam saber veure... Un llarg ben bonic, també!

I després d'una caminada per la darrera feixa, vam pujar el darrer llarg que per poc ens l'estalviem. La roca ja no és tan bona i la reunió es fa a la vora del camí de baixada.....
I fins dalt amb la boira!! Estàvem convençuts que s'obriria i si que es va obrir, just quan entràvem al bar a Vilanova....

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bufa quin fred ! desagradable escalar amb aquesta mullena Joan, però sempre serà millor que quedar-se a casa.

Gatsaule ha dit...

Si, sobretot quan ets allà, i aquella boira que normalment s'aixeca, no ho acaba de fer!