7 de des. 2022

Grande Nabois

El Grande Nabois és un altre dels grans cims veïns del Jof Fuart, en aquest cas i a diferència del Monterossa, ens hi acostem des del nord, directament gairebé de Valbruna, després de fer alguns quilòmetres per una carretera de peatge.

En aquest cas el desnivell és important, gairebé 1.800 metres, però el recorregut és molt bonic i distret i val realment la pena.

Els primers 800 metres de desnivell són per arribar al refugi Pellarini, després en queden uns 950 fins el cim. A la pujada, per arribar al refugi en comptes d'agafar la pista pugem per l'anomenat sender dels arbres musicals. I és que el camí travessa un bonic bosc d'avets que es veu que compleixen bones condicions per convertir-los en instruments de corda. Trobem diversos plafons explicatius de tot plegat, mentre pugem.

Però tot el bosc és molt bonic, després dels avets travessem una fageda, i després un bosc ja més esclarissat de làrix.
Quan sortim del bosc ens trobem a la vertical paret nord del Grande Nabois, amb bones vies d'escalada. El camí la volta cap a l'esquerra per arribar al refugi situat just al darrera.
I des del refugi un camí molt evident puja fins un coll, la Sella Nabois, des d'on un camí amb trams arranjats ens deixa al cim.
Tot i que avui no fa el millor dia possible, la vista és molt bona cap als cims eslovens i, també cap al Jof Fuart, que tenim just al davant.
Baixem al refugi pel mateix camí, però per tornar al cotxe agafem la pista d'accés al refugi. Potser és per la cervesa, però trobem que és molt més còmode que el camí nou que hem fet pujant.

A sota podeu veure el recorregut, i torbareu el track al Wikiloc.

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Quines muntanyes mes fermes hi ha per eslovènia. Veig que vas retrassat com jo al blog.

Gatsaule ha dit...

Això mateix, i em costa trobar temps però vull anar-lo posant al dia. És que els Alps Julians valen molt la pena!!