3 d’oct. 2022

Pic de Rascrousset

El pic de Rascrousset és un cim de 3.082 metres situat just al sud del Pelvoux, i a l'est dels Bans, un cim que a tot arreu sortia com un mirador de privilegi sobre el vessant sud del massís dels Ecrins. 

Aquesta serà la darrera sortida d'una intensa setmana de conèixer a fons aquesta zona dels Alps, petita però interessant.

Per anar-hi surto amb cotxe de Vallouise en direcció al refugi dels Bans fins al final de la carretera, al punt anomenat Entre les Aigues, on hi ha un aiguabarreig de torrents. Des d'aquí un camí ben marxat puja en direcció nord guanyant desnivell ràpidament.

A mesura que pujo, se m'apareix al darrere un cim de dies enrere, la Pointe de l'Aigliere.
El camí no te cap complicació, puja pel bosc fins que aquest s'acaba i dóna pas als prats alpins de la zona superior, amb el massís dels Bans sempre omnipresent a la vora.
Des de la zona de prats, el cim el tenim just al damunt, per arribar-hi només hem d'agafar la carena i seguir direcció nord fins arribar al punt més alt.

I just arribar, el Pelvoux i la seva via normal apareixen just al davant.
Des de dalt tenim una bona perspectiva també sobre la Pointe de l'Aigliere i, clar, sobre els Bans. Amb unes geleres que enguany han quedat molt escurades ja a primers de juliol!
El descens el faig seguint el camí de pujada després d'un dia i d'una setmana espectacular de muntanya.

A sota deixo l'esquema del recorregut i, al Wikiloc, el track.