18 de febr. 2022

Passejant per la Camarga

La Camarga, a part de ser un restaurant barceloní conegut pels seus micròfons, és un espai d'aiguamolls situat a la Provença, entre les dues desembocadures del Roine i al sud de la ciutat d'Arles. Perquè el Roine, el gran riu provençal, abans d'arribar al Mediterrani se separa en dos braços: el Petit Roine a l'oest i el Gran Roine, a l'est.
Entremig dels dos braços de riu s'hi troba la reserva natural de la Camarga. És un espai immens, molt pla i ple de llacunes, i el conjunt constitueix el delta fluvial més gran d'Europa.

Nosaltres hi vam destinar un cap setmana llarg, i les dues activitats més destacades que vam fer van ser una ruta amb bicicleta cap al nord, voltant l'estany de Vaccarés, i una caminada circular cap a l'est, fins el far de la Gacholle tornant per la platja.
Tota l'àrea és un festival pels ornitòlegs, milers d'ocells aprofiten aquest espai immens per nidificar-hi o per fer-hi parada en els trajectes de les migracions. Però fins i tot per als no aficionats és un espectacle, sobretot amb els flamencs, omnipresents en tots els recorreguts que hi vam fer.
Les rutes són sempre molt planeres, però no per això menys interessants. I aquest fet permet caminar o pedalar a bon ritme i recórrer distàncies més llargues que en un espai de muntanya.

Només cal veure el track de la volta a peu cap al far de la Gacholle, el GPS va compatibilitzar un desnivell d'un metre en gairebé 30 quilòmetres!
Anant-hi a finals d'any el que hi trobarem sobretot seran ocells hivernants, un dels més abundants, a part del flamenc, és el martinet blanc.
Un lloc molt recomanable i situat ben a prop de casa, no us el perdeu!

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bona descoberta Joan ! no vau ensopegar amb cap Brau?

Gatsaule ha dit...

Si, i tant!! Però sempre des d'un tros lluny!!