29 de nov. 2015

Coll de Nargó: Cainejo a la paret del Grau i esportiva al Titolo gran

Diumenge passat, després de la fredorada de dissabte, quedem per sortir amb el Pep cap a l'Alt Urgell. Busquem un lloc assolellat i arrecerat, així que anem a Coll de Nargó i la paret del Grau.

Ens trobem al Tahussà i anem esperant que surti el sol, però un núvol persistent damunt del Port del Compte ens fa la guitza... Al final, hi pugem igualment, tot i que el termòmetre marca 1ºC... Busquem començar per una via senzilla, i anem a la Cainejo (2 llargs de 5b i 5a).

Engego i trobo la roca gelada, però amb alguna pausa vaig pujant, De cop, en un petit desplom, algú ha abandonat un mosquetó. És estrany, penso, en una via de Vº..., fins que provo el pas i no me'n surto fins després de batallar-hi una bona estona. Quin pas més cabró, si això és V anem bé!!

Després la via es relaxa una mica i fins a la reunió si que trobo que pot ser que sigui Vº, però potser ho fa el fred.
Després puja el Pep i reconeix que no només és el fred el què fa que el pas sigui una putada...

El segon llarg és una altra cosa, tot i que un pas inicial que tampoc sembla 5a!!

Amb un únic rappel arribem a baix i decidim fugir del fred que fa. Estem sols a la paret i no deu ser casualitat.
Arribem al cotxe i pensem que potser val la pena de fer una mica d'esportiva al Titolo gran, que tenim aquí a la vora, així que baixem a la cara sud i ens posem a l'esperó Adamelo, una via molt bona!

Després anem a la Bífida i pècora, que ja pica molt més. Descobrim que aquí les vies tenen un grau una mica collat, així que ens donem per satisfets...

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Quina una n'estaràs preparant Joan?! perquè que un Alpinista com tú estigui fent esportiva....

Gatsaule ha dit...

Doncs quan comença l'hivern, l'esportiva no va gens malament!! Potser quen hi hagi més neu o estigui més estable serà diferent...