21 d’ag. 2014

Via ferrata de la cascada de la Fare, Vaujany

Pera venir a passar una setmana a l'Oisans, després de buscar força, vaig anar a parar a Vaujany (a sobre), un llogarret situat a uns 10 minuts de cotxe al nord-oest de Bourg d'Oisans. Buscava un apartament còmode i barat, i allà el vaig trobar. 

En aquest cas no va sortir gaire més car que una parcel·la en un càmping, i la comoditat és força diferent. Sobretot en dies de pluja, com l'endemà del Grand Pic. Va ploure tot el matí i, a la tarda, vaig aprofitar per estirar les cames, i els braços, a la via ferrata que han instal·lat just al costat de la cascada de la Fare.
Com que l'itinerari passa tan a prop de la cascada, deu estar sempre força humit, així que la pluja ja no hi feia gaire nosa.....

L'itinerari està ben senyalitzat, tant per arribar al peu, com per baixar, i suposo que deu força popular. Aquella tarda, però, no hi havia ningú més. En qualsevol cas, aquí hi trobareu una bona descripció.

En general, no té massa dificultat, està equipada a la francesa, i potser el més sorprenent és que l'han allargat a la base amb un recorregut entre els arbres abans d'arribar a la paret.
Consta de dos trams, el primer més vertical i proper a l'aigua, i un segon més curts i senzill tret d'un tram desplomat molt curt. Al final, acaba amb un pont de mico ben poc aeri.

Al final, s'arriba a uns prats on cal seguir el camí de baixada, perfectament senyalitzat, i que també podeu veure al mapa de baix i al Wikiloc. Una ruta pels amants de les ferrates, sobretot per la cascada i l'entorn, però de dificultat no gaire alta.