8 d’ag. 2014

Dersu Uzala, al coll Roig

Després d'un dissabte plujós, el diumenge al matí anem a fer una escalada ràpida amb el Pep a les calcàries de la zona del coll Roig, prop de Montgrony. 

Fa temps en aquestes plaques només hi havia la via de l'Alicorn, que ja vam anar a provar. Una via on cal anar-hi amb el cap ben clar, ja que les assegurances allunyen i no permet gaire l'autoprotecció. Just el contrari que aquesta, plena de parabolts tot i l'abundància de fissures que hi ha.

Aproximació en 10 minuts escassos des del final de la pista, equipament abundant, retorn senzill, roca excel·lent,..... Escalada plaisir 100%!! 
Vam arribar-hi aviat patint una mica pel sol, i la roca encara expulsava l'aigua de les darreres pluges. Però a part de trobar-se alguna presa inundada, el Pep va resoldre molt bé aquest problema en el primer llarg. Això, i haver de començar a escalar amb els mitjons molls!
El segon llarg, més llarg i més interessant, és realment divertit. a vegades et vindrien ganes de posar alguna cosa en les magnífiques fissures que va resseguint, però tampoc portàvem res....., i seria absolutament sobrer.
Fem el canvi de reunió i jo hi torno en el tercer llarg. Aquest comença amb uns primers passos finets, i ben aviat la dificultat baixa. Amb un darrer tram senzill on ens va cridar la curiositat veure grans lloses sikades a la paret. Fins i tot el replà de la reunió!! 

Aquí vam tenir la sensació que la via deu tenir alguna utilitat de guiatge o aprenentatge.
El tram final, consistent en una caminada i el darrer llarg, el fem d'una sola peça, i comprovem que les cordes arriben bé. Només cal posar alguna cinta ben llarga per evitar el fregament. Tot i el què diu la ressenya, la dificultat no depassa mai el IVº.

Per tornar, aprofitem la instal·lació de la reunió per fer un rappel fins al camí, i retornar còmodament cap al coll. Un lloc idíl·lic on haurem de tornar-hi ara que s'hi està fent força feina aperturista!!

2 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Gatsaule, lloses "sikades"? que és algún adhesiu químic?

Gatsaule ha dit...

Ei, si, no conec molt bé el nom tècnic, però en diem sika a una mena d'araldit que serveix per enganxar preses, roqueso ancoratges químics. Sorprèn veure'n en una via com aquesta.