16 de maig 2011

Xacó-Barés a la Cadireta d'Agulles

Les tardes d'aquesta setmana passada han estat molt irregulars, almenys al Berguedà hi ha plogut gairebé cada dia, així que s'havia d'aprofitar l'opció montserratina. 

Dimecres volíem fer una escalada ràpida, i vam anar a fer aquesta via que pensàvem que seria còmode. Darrerament, no sé perquè (estic com el Murinyu...), però vies que estan desprestigiades com aquesta, m'agraden més que altres més recomanades. Aquesta mateixa, entremig dels trams d'artificial, hi ha algunes sortides en lliure que valen molt la pena.

El començament mateix, per aixecar-se de terra, té la seva gràcia. No us oblideu algun tasco o alien per protegir el pas! Més amunt, hi ha un segon pas divertit damunt d'un tronc sec, on perilles de perdre la virginitat si rellisques! Però no vam relliscar... 

La reunió ha desaparegut, així que la vam muntar a l'alzina que hi ha al replà. Aquí quedem just sota la canal, així que millor posar-se cap a l'interior de la bauma, estarem protegits de les pedres, i també del sol.
El segon llarg comença amb una pedalada que es fa molt bé en A0, entremig hi ha una sortida en lliure típicament montserratina, un V+ atlètic, on ens anirà bé la mateixa peça que hem fet servir al començament. 

Després, una bonica sortida en lliure et porta fins al coll entre la Cadireta i la Foradada.
El darrer llarg me l'havia mirat feia anys des de la veïna Cívis de la Foradada, i està tan equipada com em va semblar aquell dia. Només va ser qüestió de tirar cap amunt, de xapa a xapa. 

Però per arribar al cim, hi ha una sortida en lliure sorprenent, que cal anar a fer!
Dalt de la Cadireta, estem una estona gaudint de la llum de la tarda i la magnífica vista sobre la muralla nord d'Agulles i de Frares, amb el Bisbe a primer terme (a sobre).

La baixada es fa per la mateixa via, un rappel curts fins al collet i un de llarg que ens deixa a peu de via, al costat del camí.

6 comentaris:

Eduard ha dit...

Epa Joan! No sé si la Xacó estarà desprestigiada o no, però qualsevol via val la pena si és per poder pujar al cim de la Cadireta i poder asseure's en aquest fantàstic tron, aturant-te a gaudir del meravellós espectacle (millor amb les llums de l'hora baixa :))

Jaumegrimp ha dit...

Així que estava desprestigiada Joan?
la veritat que ni la coneixia aquesta, clar que no té la fama de la seva veina, l'Anglada-Guillamon, però pel que expliques sembla prou interessant, gràcies per la informació!

joan asin ha dit...

Ei una de les que m'agraden, queda apuntada, gràcies per la informació.

Mingo ha dit...

Suposo q al costat de les clàssiques li costa.

Gatsaule ha dit...

Eduard, tot l'hivern que les hem gaudit les llums de l'hora baixa...., així, tot esperant que tornin les tardes curtes, tornar al cotxe amb sol tampoc està tan malament!

Jaume, sempre havia sentit a dir que era per fer-hi cursets, aquesta via, però ara penso que d'aquells cursets n'hauran sortit bons escaladors per força!

Joan, és una via còmode per un dia amb poc temps.

Mingo, quan haguem anat a l'Anglada les podrem comparar....

lux ha dit...

hehehe!
sí, també crec que la proximitat del sostre de l'Anglada Guillamon i la bellesa d'aquesta línia
no la deu ajudar...
però no fa mala pinta! per la llista de la tarda...mmmm
i hehehe...la pregunta murinyu m'ha fet molta gràcia!