11 de febr. 2011

Travessa del Montsant, d'Albarca a Cabacés

La travessa de la serra del Montsant pel camí de capçada, és una d'aquelles caminades que feia temps que tenia pendent. En part és lògic, perquè cal trobar un transport que et retorni a l'inici després de la travessa.

Aquest diumenge ha coincidit que podíem trobar-nos allà amb la Clara, i anant amb dos cotxes, teníem l'oportunitat de fer aquesta bonica caminada. 

A mig matí sortíem d'Albarca (a sobre) després d'haver deixat un cotxe a Cabacés i d'un bon esmorzar a la Morera. L'itinerari no té massa pèrdua, comença amb un pujada sobtada però curta, fins la Roca Corbatera, el cim més alt de la serra. I a partir d'aquí, ja només cal anar seguint la carena cap a ponent.
Diumenge,a més, feia un dia molt bo, de primavera avançada. Tot i la llunyania, hi havia una panoràmica de pràcticament tot el Pirineu força excepcional. A sobre he deixat una curiosa foto del Turbón i el massís de la Maladeta.
Pels qui ens agraden els camins careners, aquesta travessa és senzillament excepcional, sempre caminant per molt bon camí i sempre per dalt, seguint una carena força suau amb pujades als petits turons més estacats de la serra, com ara el Piló dels Senyalets (a sobre) o la Cogulla. 
A partir de la punta del Bep el camí baixa més clarament cap al santuari de la Foia, passant per la vora de tot d'antigues construccions més o menys enrunades, d'on en destaca la gran bauma de la Covassa, prop de les zones d'escalada i de Cabacés.

En tota són unes 5 hores escasses de caminada, per recórrer i conèixer una mica millor aquestes muntanyes meridionals de tan bon aprofitar durant l'hivern.

4 comentaris:

Marc Solé ha dit...

Una zona excepcional, i amb múltiples combinacions gràcies als diferents graus que permeten pujar o baixar dels cingles

Pere de can Peret ha dit...

Bufa! quina quantitat de racons que hem son ben desconeguts.
Queda anotada la sortida a la llista de "bons propòsits”

Jaumegrimp ha dit...

Joan, el Montsant és impresionant, una joia que tenim massa oblidada, ara fa molts anys que no m'hi passejo però aquestes travesses són sempre sorprenents, una de les vegades vàrem acabar a Scala-Dei, quin contrast!
Per cert, a veure que frà el temps dilluns!

Gatsaule ha dit...

Marc, els graus del costat de la Morera són realment interessants, però la veritat és que la travessa integral m'ha sorprès moltíssim!

Pere, el Montsant no te'l pots deixar perdre, però no hi vagis si bufa gaire el mestral!

Jaume, un lloc on anar de tant en tant, on costa de trobar ningú a part de les cabres, sobretot el vessant més occidental, que no el coneixia gens!