23 de febr. 2011

Puig Sobirà. El vessant meridional del Port del Compte.

 
A la roca de Canalda hi hem anat diverses vegades, alguns cops a caminar per la seva base, altres a voltar-la, altres a escalar-hi. I sempre ens miràvem el puig Sobirà, punxegut i altiu, desenganxat al sud  del massís del Port del Compte, però hi havíem acabat d'arribar.

Aquest diumenge hem anat a treure'n l'entrellat, amb una volta que voreja el peu de la roca de Canalda i s'enfila al puig Sobirà pel vessant occidental.
El camí, després de vorejar el peu de la roca de Canalda, puja per una pista força dreta i, tan aviat com hem vist la possibilitat, hem anat a buscar la carena oest del puig, per un tram de bosc sense camí. Allà hem trobat un camí molt bonic que ressegueix la carena fins trobar una pista que puja de les cases de Montnou, amb neu a les zones més obagues.

Tot i les boires que pujaven i baixaven, finalment ha fet força bon dia i hem pogut gaudir de les vistes sobre el proper massís del Port del Compte, i del mar de boira que ocupava la plana.

En el moment en que la pista comença a baixar, cal tirar bosc amunt fins arribar ben aviat dalt d'aquest cim tan poc visitat, on hi ha un vèrtex geodèsic.

Carena enllà, hem arribat al cim oriental. Baixant per la carena a buscar el camí, hem hagut de fer un petit tomb per evitar les cingleres superiors, però ben aviat hem trobat el rastre que segueix una torrentada seca i ens ha deixat a la pista que retorna al punt inicial.

Una volta tranquil·la i solitària que permet de conèixer aquest bonic racó de l'alt Solsonès, i que trobareu aquí. Després, vam arrodonir el dia tot dinant al Cap del Pla!

3 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

No conec aquests paratges feréstecs. Una excursió bonica pel que es veu i dius.
És d'agrair que ho pengis sempre al Wikiloc, que ni que sigui per a fer una passejada pel tros de sota la paret, un dia em farà servei.

Jaumegrimp ha dit...

Una volta relaxada i un bon dinar, que no tot és enfilar-se oi Joan!!

Gatsaule ha dit...

Xiruquero, tota aquesta zona és realment interessant, permet de fer molts recorreguts i de tota mena, amb la seguretat de que tens tranquil·litat assegurada!

Jaume, és tal i com ho descrius, una volta agradable, i un dinar encara millor!