28 de febr. 2010

Escapada al Cim d'Estela

 
Dissabte, 27 de febrer.

08:00 Engego l'ordinador i miro el radar meteorològic. Puja una franja de pluja força important que ja està afectant al sud de Catalunya. A fora el dia és gris i la temperatura de 4ºC. 

08:05 Truco al Toni, vols dir que hem d'anar a escalar? Ràpidament ens posem d'acord en canviar l'objectiu de la sortida.

08:30 El recullo i enfilem cap al pla de Puigventós.

08:50 Després de calçar-nos les botes, sortim en direcció al Cim d'Estela. De moment la neu és intermitent, però ben aviat la trobem per tot arreu. Pugem decidits fins la pista, la neu és profunda i força crosta. No hi ha traça oberta i costa d'obrir-la...

10:05 Arribem al coll d'Estela (a sota), el temps continua gris però la vista és prou bona. Anem ràpids pensant en la que deu estar arribant. No fa massa fred.
  
  
10:15 La neu és pesada però consistent, així que podem anar pujant cap al cim sense patir massa. El cable que normalment t'ajuda està enterrat, però la pujada es fa bé. A diferència del darrer cop, ara la neu t'aguanta.
  
  
10:25 Arribem al cim i comença a nevar, el vent apreta i fa fred. Així que fem quatre fotos i tirem avall, sembla que el pitjor encara no ha arribat. El cim segueix sent una meravella, és curiós com encara que hi hagi pujar dotzenes de vegades, la màgia continui intacta. Un cim dels de debò!

11:15 De tornada al cotxe, la pluja s'intensifica, hem estat de sort. Tot fent una cervesa pensem que ho hem encertat i que no hem perdut el dia.
 

5 comentaris:

enric faura ha dit...

Deu haver estat un fenòmen local, ja que jo avui mateix caminava per Ensija (una mica més tard) i no ha nevat.

Gatsaule ha dit...

Hola Enric, m'havia oblidat d'aclarir que parlava del dissabte...., ja ho he arreglat.

Avui he vist ensija i no hi nevava, però tampoc semblava que hi fes un gran "beau"!

Jaumegrimp ha dit...

La vas ben encertar Joan! i deurieu sortir força d'hora no? nosaltres cap a les deu ja érem ben mullats!

lluís ha dit...

Cal saber treure profit de tota la tecnologia que ara tenim a l'abast, potser perdem un cert caràcter "romàntic" però poc o molt sempre tots l'agraïm. Jo m´he trobat algun matí consultant les webcam del Pas o de Puimorens per veure si val la pena anar fins allà.
Veig que vàreu afinar ben just!

Gatsaule ha dit...

Jaume, més que res que nosaltres estàvem més al nord, i el mal temps va trigar més arribar...

Lluís, ja saps que la tecnologia no és ni bona ni dolenta, tot depèn de l'ús que se'n faci! I si aquestes eines ens permeten estalviar algun viatge inútil o encertar en la tria, benvingudes siguin!