25 de febr. 2010

Cascada de Campllong, És Montero

 
Tot i que ja fa temps que sóc conscient del privilegi que representa viure a Berga, hi ha dies que es fa encara més evident. Ahir, per exemple, tot i sortir de casa passades les 4 de la tarda, vam tenir temps d'anar a fer una cascada magnífica d'un parell de llargs que hi ha a prop del pla de Campllong (a sobre). Clar que són només 10 kms de cotxe i 15 minuts d'aproximació....

Aquesta cascada la van batejar és Montero i, tot i la bona temperatura que feia ahir a la tarda, amb un vent sec i càlid que bufava fort, estava molt formada.

Això si, hi baixava aigua, molta aigua en alguns punts. Ens vam mirar el secotr esquerre, però es veie molt perillosa i massa poc segura per pujar-la des de baix, així que vam atacar per la dreta (II/3-3+ de dificultat, i uns 40 m de recorregut).

El començament era absolutament vertical amb l'afegitó d'haver de suportar una dutxa freda durant els primers metres, però el gel estava molt bé, ferm i compacte, i tota la pujada va ser genial. Els cargols quedaven ferms i, com a curiositat, els claus de gel cantaven com si els clavessis a la roca...
  
  
Arribats a la reunió quedava el segon tram, més senzill i tombat, però també amb el gel molt prim. Així que vam preferir rapelar per pujar el sector esquerre amb la corda per dalt.
  
Em sembla que les fotos parlen soles, i és que aquest sector de l'esquerra (II/4-4+ de dificultat i 35 m) és molt vertical i estètic. D'una gran verticalitat, et deixa els braços ben arreglats amb alguns passos lleugerament en desplom. Sort de la bona qualitat del gel que no es trencava!

Tot i alguna dutxa puntual i algun pas on l'aigua ens entrava per la màniga del goretex, ens en vam emportar un molt bon record, i moltes ganes de tornar-hi i atacar-la des de sota si torna a baixar la temperatura.

Una tarda molt ben aprofitada!
 

9 comentaris:

PGB ha dit...

Joan, ets un privilegiat! :)

joan asin ha dit...

Esta bé això d'una cascadeta a la tarda. Enhorabona pel privilegi.Les tardes ja comencen a allargar.

Gatsaule ha dit...

Pere, hem de ser positius, no?

Joan, mira que n'havia fet de cascadetes a la tarda, però mai de gel!! I em sembla que el gel s'acaba...

Jaumegrimp ha dit...

Ai... aquestes "cascadetes"!!!
millor seguir fent cascadetes que no cascadets eh? sembla mentida la capacitat que tens Joan de trobar llocs on tibar! sigui amb els piolos, sigui amb els gats o bé amb les sabatilles de córrer!
Que no decaiga!! i ànims que com diu en Joan Asin les tardes ja comencen a allargar.

Roque ha dit...

Enhorabona, les fotos molt guapes.
Tant de bo tinguéssim alguna "coseta" similar pel Collserola, Amb 5 o 10 mts. en tindria prou.

Per cert, avui he estat pel teu poble.

Records i una abraçada.

Gatsaule ha dit...

Jaume, de cascadets no ens en escapem, que ja tenim una edat! Però mentre el cos aguanti no podem parar! I aviat començarà l'època de sortir de tarda...

Roque, pensa que potser el canvi climàtic anirà a l'inversa, però si no passa hauràs d'anar cap al nord....

Roque ha dit...

Ja m'ho imaginava... D'aquí a poc pugem una mica més, però no gaire, fins al Montseny.

...potser amb el temps arribem fins al Pirineu...

Salut.

trepetxu ha dit...

Al lloro amb aquesta caloreta i aquestes cascadetes!!!
Això si,quins regals que ens té amagats el Berguedà!!!
adrià

Gatsaule ha dit...

Adrià, per això la perillosa la vam fer ben lligats des de dalt...