7 de des. 2009

Peladet Oriental, Festival eròtic i mitja Guineu lliure


Aquest dissabte, amb el Toni, hem tornat a Vilanova de Meià després de molts anys de no treure-hi el cap. Segurament ja tocava, i les vies de les parets de Rúbies han estat una bona excusa per anar-hi.

Després de sopesar les diverses opcions, ens decidim per la més propera, la Festival eròtic. Només té quatre llargs i és més curta que les altres. Tot i que, per una errada en l'aproximació, arribem caminant directament a la primera reunió. Dubtem una mica, però acabem tirant amunt, el primer llarg és veu poc interessanti ens fa mandra tornar a baixar.

 
Començant així, l'entrada sobta una mica, perquè la via ja pica d'entrada. Però la roca és bona i, si no hagués estat per un petit A0, hauria sortit tota en lliure perfectament. El llarg està prou ben equipat i, quan convé, hi ha un munt de punts on posar-hi algun friend (nosaltres vam passar amb el C 0,4).

 
 
El segon llarg (a sobre) és més trencat, però no tant com aparenta. Porta a una reunió molt incòmode, que no s'entèn massa, havent-hi millors possibilitats....

El darrer, tornar a apretar d'entrada. La roca torna ser molt bona, i la dificultat sostinguda. El moment clau de l'acte d'escalar la via, és a la sortida del segon espit, on cal tenir fe i confiança en els cantos! Però hi ha alguna fissura bona pels aliens, un tros més amunt...

 
 
Com que era aviat i feia un dia collonut, vam anar per fer-ne una altra. Ens mirem el peu de paret i ens decidim per la Guineu lliure. En teníem bones referències dels Kutrescaladors, tot i que la bavaresa de l'entrada fa una mica de por! (a sota)

 
 
I realment la vam trobar dura! No només la bavaresa, incòmode d'assegurar i sense peus, sinó tota la resta del primer llarg (a sobre), molt vertical. La roca és prou bona, tot i alguns dubtes, però cal anar-hi amb un bon nivell i un bon coco.

De fet, quan va arribar el Toni a la reunió, se li va arrencar un bloc enorme, de la mateixa plataforma de la reunió, que va poder aguantar sense tirar-se'l al damunt! Ara, el replanet de la reunió està un pam més avall...

El segon llarg (a sota) continua amb la mateixa tònica, placa vertical, roca més o menys compacte i grau apretat. Afortunadament els parabolts es poden reforçar en les bones fissures que es van trobant, perquè el llarg se'n fa molt de llarg!

 
 
Entre una cosa i una altra, veiem que el sol està força baix i que ja passen de les 4 de la tarda. Fem càlculs i entenem que se'ns pot fer fosc fàcilment, així que decidim tirar avall. De la segona reunió, amb un únic rappel d'uns 55 metres arribem a peu de via.

Baixem cap a Rúbies, i la darrera llum del sol il·lumina la paret quan tirem avall. El lloc és magnífic i ens ha agradat molt, així que hi tornarem, que hi tenim un deute pendent!

 

8 comentaris:

Eduard ha dit...

Ep Joan!!
La Guineu Lliure té molt bona pinta... Aviam si enganyo a algú que fa temps que me la miro

Mingo ha dit...

Ostia Joan però que feu al Montsec, coi que ens quedarem sense vies, mira que desplaçar la reunió, cap avall.
Bromes apart. Espero que el lloc us hagi agradat, la de la guineu la tinc pendent de fet avui volíem anar-hi, però la perspectiva de les cues que puguin haver a la tornada ens han tirat enrera. La maduritas i el forat són molt maques

edunz ha dit...

Joan, ara veig que no ens vam reconèixer! erem els que vam escalar la maduritas deprés d'haver escalat la guineu, mentre feieu aquesta última..
opinó com tu, la guineu té passos durs que no s'han d'infravalorar
i també amb que segurament us hagués faltat llum, nosaltres vam arribar ben justos
records!

Gatsaule ha dit...

Eduard, si que té bona pinta, si, en pots estar segur! No sé com deu ser a dalt, però a baix apreta de valent!

Mingo, seria un bon lloc on trobar-nos finalment, que també tinc ganes d'acabar-la!

Edu, eres el del casc groc o l'altre? Ja et passaré alguna foto que us vaig fer! Doncs sort que no vam continuar, que vosaltres anàveu més ràpids...

edunz ha dit...

epa Joan, era el del casc blau, el que et va preguntar pel peu de via... genial si em passes alguna foto, havien de ser boniques
estem enllestint el tema del manifest, reprenem el tema aviat
salut!

Llorenç ha dit...

Joan! vau anar per feina! però, els dies ja son curts!!! no fetn el primer llarg d ela muduritas, no et perts res!!!nosaltres quan la vam fer vam trobar un caçador a la primera R!!!
has d'anar a acabar la Guineu lliure! vau fer tot més difícil! pel que recordo, on apreta més son els dos primers llargs, el tercer a fer el el passet i la resta a disfrutar!!

Anònim ha dit...

iep, això de a mitges res... us faltava la secció de sortida de la R2, per a mi força emocionant i sense saber on para el parabolt! jo en vai aferrar a la sabina del costat com un gat i mitg tremolos!! despres ja a disfrutar(llastima de la feixa)

Apali, salut

La Guineu

Gatsaule ha dit...

Edu, les fotos ja les tens, tot i que no són gran cosa..., llàstima no haver-nos reconegut!

Llorenç, si que hi tornaré, si, que el lloc i la roca em van agradar molt!

Guineu, enhorabona per la via, i agraït per la informació!