1 d’ag. 2009

Volta a la serra d'Ensija des dels Rasos de Peguera

Acabat d'arribar dels Alps, aquest matí he pujat als Rasos a comprovar si les muntanyes berguedanes encara estaven al seu lloc. També m'ha anat bé per veure si encara em recordava de córrer...

Amb la calor costa trobar recorreguts atractius, prop de casa, on no passar-ho massa malament. Aquest n'és un, que cada estiu repeteixo unes quantes vegades. Pujo a la Creu dels Rasos amb cotxe, i d'allà baixo corrent cap a Peguera i el Ferrús.

A primera hora del matí l'aire hi sol ser fresc o, fins i tot, fred. Després la pujada cap al cap de la Gallina Pelada és dur, però es troba a l'ombra, fins la carena final que porta al cim (a sobre).

Després arriba el millor tram: la travessa del pla d'Ensija. Comença amb una agradable baixada fins al refugi i la font, i continua amb una pujada suau fins al cap de la carena.

El torrent que baixa altra cop cap a Peguera és força tècnic, a estones, però té algun tram ben divertit.

Llavors ja només queda anar a buscar la pista que ens torna a l'aparcament, amb algun sector que puja força.

Tot i que a sota deixo el recorregut i, al wikilok, el track per GPS, cal tenir en compte que la travessa d'Ensija està força ben senyalitzada i que l'únic punt problemàtic és el final de la baixada. Aquí, però, en cas d'embolic, tan sols cal tirar avall pel bosc fins trobar l'asfalt i seguir-lo cap a la dreta.

En el recorregut trobem dos punts d'aigua, un al Ferrús i un altre al costat del refugi d'Ensija, suficients per anar-hi descarregat. En total, vaig trigar 2 hores i 20 minuts, però no estic en la millor forma...

7 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Així, les muntanyes berguedanes estaven tanmateix al seu lloc, doncs.
Bentornat.
Ja ens explicaràs coses.

Roque ha dit...

Benvingut a casa. Espero que t'hagi anat bé pels Alps, ja tinc ganes de veure alguna cosa. La veritat és que he trobat a faltar les teves sortides.

Gatsaule ha dit...

La tornada està sent durilla, i és que després de 3 setmanes pels Alps costa recuperar la rutina.... Tants dies desconnectat d'ordinadors i connectat a la natura es noten!

Malfieten ha dit...

Ei, jo també vaig pujar a Ensija dissabte dia 1... però d'excursioneta...
Vas fer una foto al cim a una parella potser ??? ai que potser varem coincidir i tot, què petit és el mon !

Gatsaule ha dit...

No fotis que eres tu!!

Si que n'és de petit el món, si.... Ja em va semblar que teníeu pinta d'atletes, segur que si arribem a parlar 5 minuts més ens hauríem reconegut!

Espero que almenys les fotos sortissin bé...

malfieten ha dit...

Quina casualitat !
Llastima que no varem parlar una mica.

La foto de conya ! http://flickr.com/gp/malfieten/464Nkf
Salut !

Gatsaule ha dit...

Doncs ara que ja ens coneixem, ni que sigui poquet, podríem quedar alguna tarda per fer una volta pel teu país. Quan refresqui una mica, clar!