13 d’ag. 2009

Volta corrent als Rasos de Peguera

A l'estiu costa de trobar bones voltes on no et rosteixis, però els Rasos de Peguera sempre tenen alguna solució. Aquesta que vaig fer ahir a la tarda, en vaig passar poca de calor, just la que jo generava...

Un dels motius és començar ben amunt, en aquest cas vaig sortir d'Espinalbet (1.220 m) i vaig encarar ràpidament la pujada cap a Corbera (a sobre), per una pista asfaltada on a la tarda hi toca l'ombra. Però el més probable és que, si es comença la volta als Porxos, encara resulti més rodona.

De Corbera cap a l'Estany, d'on vaig agafar la pista que travessa tot el Clot de la Molina fins a Peguera (a sota). Hi ha dreceres més curtes, fins i tot més interessants, però no et permeten de córrer durant tot el recorregut.

De Peguera se segueix la pista que puja al coll de la Creu del Cabrer, amb la tranquil·litat de fer la darrera pujada! Allà, un camí dret i cabró et porta al vell xalet dels Rasos, on hi ha una font.

El tram fins als Porxos (a sobre) és força millor, i encara millora més a la baixada a Castellar del Riu, on hi ha una altra font amb un prinyoner deliciós! I és que aquí ja portava quasi 2 hores i 45 minuts....

El final fins tornar a Espinalbet és una cómode pista, força planera, amb un darrer kilòmetre en baixada.

Tot i que vaig tenir problemes amb el gps a la baixada cap el Xalet dels Rasos, al Wikiloc he deixat el track d'aquesta ruta que fa 30 o 31 kms i, a sota, el recorregut.

2 comentaris:

Becki ha dit...

No hi ha com estar fort... i tenir temps! ;)

Gatsaule ha dit...

Ja m'agradaria tenir més temps al matí a primera hora, amb aquesta calor! Per això cal buscar alternatives....