21 d’ag. 2009

Cingle de la To, retorn a l'esperó Delator

Aprofitant que la Marta encara és a Berga, i que les ganes de fer via llarga no l'hi han marxat, ahir a la tarda vaig anar-li a ensenyar la meravella del Cingle de la To, I pel mateix preu, vam anar a una de les millors vies del Cingle, l'esperó Delator.

L'esperó té l'avantatge que a la tarda queda totalment a l'ombra, i amb el temps que està fent aquests darrers dies és una qüestió a tenir molt en compte!

Essent com és una via de 3 llargs, la Marta va fer el segon llarg, que només té dos parabolts, un a la sortida de la primera reunió i un altre abans d'arribar a la segona. Entremig és un desert que permet una bona autoprotecció i, tot i la seva poca experiència, se'n va sortir molt bé. Amb algun moment de nervis i poca cosa més!

A mi em van tocar el primer i el tercer. El primer és un llarg divertit, amb algun passet on cal mirar-s'ho amb calma. El tercer, en canvi, continua sent un repte important. Un llarg on cal donar la talla, sobretot psicològicament.

Extraordinàriament aeri, la roca és molt bona i les assegurances justes o escasses, segons qui ho digui. Tot i tenir-ne la paternitat, cada vegada que el faig de primer m'he de concentrar al màxim per resoldre'l. La Marta també va saber-lo apreciar, per això feia la cara de satisfacció que feia arribant a dalt! (a sobre)

A sota deixo algunes fotos que ens va fer l'Aram des de la carena principal del Cingle, on es veu molt bé el darrer llarg de la via.

A l'hora que hi vam anar sabia que teníem el perill de que se'ns fes fosc, i ens va anar d'un pèl. Però des del cim de l'esperó, vam poder gaudir d'una magnífica posta de sol darrera del Pedraforca.

12 comentaris:

Mohawk ha dit...

Espero pel vostre bé que realment el Jortx trenqués la maledicció... :P

Felicitats a la Marta per la via i a veure si ens veiem aviat. Estic a l'espera del C5 per proposar l'Anglada-Robbins, però al pas que anem... :P

A tibar-li!

Gatsaule ha dit...

Veus, jo n'havia encarregat un als EUA, de C5, i m'han escrit que BD prohibeix les vendes a particulars de fora del país!

Anònim ha dit...

Jo, després de fer aquesta via. Vaig agafar el crashpad i ja no l'he deixat.
Malefici o destí?

Ens veiem!!!

Llorenç ha dit...

Aquesta via en dos die estarà pulida!!! veig que hi tens tirada!!! es com la filla predilecta!! que les altre es posaran geloses!!!

Mohawk ha dit...

Doncs jo fa 2 mesos que el vaig demanar a la tenda de confiança i encara espero, je, je, je... suposo que quan tornin de vacances ja el tindran...

Ens veiem!

MartaG ha dit...

Moltes gràcies Mohawk!! La veritat és que vaig disfrutar de valent fent la via amb en Joan.... i de primera el segon llarg!! tot un repte per mi!! :-)
per quan una via conjunta?? però els llargs difícils, de moment, per tu...

Petons

jclaramunt ha dit...

Moltes felicitats Marta! Ja trobo a faltar aquestes vistes al pedraforca...tenim el pis llogat i fa molt que no hi puguem a escalar!
Aveure si coincidim algun dia!
Salut

Gatsaule ha dit...

Ozzy, sempre hauràs d'estar agraït al Cingle! D'això se'n diu una benedicció...

Llorenç, ja veuràs com el dia que hi vagis també t'agrada molt i em donaràs la raó!

Mohawk, el dissabte en vaig veure un a Saint Lary, però em va semblar molt car, Si no, ja el tindria.

Marta, espero que poguem compartir la corda ben aviat. Va ser una bona experiència, i les fotos de l'Aram molt bones!

JClaramunt, que tampoc estem tan lluny!!

MartaG ha dit...

per mi encantada Joan!! Ja saps que pots tornar-me a enganyar quan vulguis.... ;-)

Ah!!JClaramunt, segur que podrem coincidir aviat per Berga o per aquí... cap problema!

Un petó :-)

Mingo ha dit...

Aquesta via fa molt bona pinta, a veure quan m'hi portes.

Gatsaule ha dit...

Marta, tornant de vacances hi tornem! Ja hi pots comptar!!

Gatsaule ha dit...

Mingo, la tarda que vulguis! El què passa és que estaré fora uns quants dies, al setembre....